Királyi család.

5 londoni étterem, ahol a királyi család tagjai is előszeretettel vacsoráznak

A brit fővárosban számtalan menő vendéglátóhely található, ebben a cikkben pedig öt olyan éttermet mutatunk be, ahová a királyi család tagjai is előszeretettel térnek be.


A sokak által csak London legcivilizáltabb éttermeként emlegetett francia étterem a Bruton Place-en található, ami történetesen rendkívül közel van II. Erzsébet királynő szülőházához. A vendéglátóhely nem kisebb dologgal büszkélkedhet, minthogy a néhai uralkodó egyik kedvenc helye volt a 2006-os megnyitás óta.

Erzsébet először annak apropóján érkezett, hogy megünnepelje az édesanyja egyik udvarhölgyének 80. születésnapját. A hely annyira tetszett őfelségének, hogy 10 évvel később Anna hercegnővel és Alexandra hercegnővel együtt visszatértek ugyanide.

A magyar gyökerekkel rendelkező André Balazs étterme még mindig ugyanolyan menő, mint amikor 2013-ban megnyitotta kapuit, és továbbra is híres arcokat vonz – különösen igaz ez a fiatalabb királyi családtagokra. Eugénia hercegnő itt bulizott, miután 2018-ban Jack Brooksbank eljegyezte őt, és Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi is itt rendezték az eljegyzési partijukat 2019-ben. Sőt Meghan Markle-t is látták már errefelé, amint Negronit kortyolgatott a barátaival.

Ez is érdekelhet: Hogyan öröklődik a brit királyi család vagyona? Íme a válasz!

A Launceston a Kensington-palotától pár percre található, és a kilencvenes években Diána egyik kedvenc étterme volt. A néhai hercegné kedvelte a kis, privát étkezőhelyiségekből álló alagutakat, ahol el tudott menekülni a média kíváncsi tekintete elől, sőt az étterem dekadens sajtos szufléját róla nevezték el.

Bár a fehér abroszok még mindig a helyükön vannak, manapság az étterem egy nem akármilyen korszerűsítésen ment keresztül.

A clerkenwelli étterem előtt a vendégeknek szinte mindig sorban kell állniuk, hogy beléphessenek a vaksötét étkezőbe, ahol a látássérült pincérek olyan ételeket mutatnak be, amelyek tartalmát csak az érzékszerveink segítségével tippelhetjük meg.

Ez teszi a Dans Le Noir-t kiváló hellyé, főleg ha valaki teljesen el akar bújni a kíváncsi szemek elől. Állítólag Vilmos és Katalin is itt vacsorázott, mielőtt eljegyezték volna egymást.

A Quag's régóta híres a királyi vendégeiről. 1956-ban ez lett az első nyilvános étterem, amelyet valaha is meglátogatott egy uralkodó, amikor a királynő, Fülöp herceg és az anyakirályné betértek ide.

Fülöpnek állítólag saját privát étkezője volt, hogy ne kelljen a formális öltözködési szabályokat betartania, Margit hercegnőnek volt egy állandóan fenntartott asztala, a „királyi zárt tér", amely a táncparkett közelében található, Diána hercegné pedig a konyhán keresztül lopakodott be. Amikor az étterem 2014-ben egy ráncfelvarrás után újra megnyitotta kapuit, Harry herceg az elsők között lépte át a küszöböt a barátaival, és a pincérek egy tányér osztrigával várták őket.

Forrás: Condé Nast Traveler

Kép: Shutterstock