Tom Hanks az Elvis című film fotózásán a 75. éves Cannes-i filmfesztiválon 2022. május 26-án

Lehetetlen, hogy ne imádnánk Tom Hanks két összetevős koktélját

A színész filmjeivel már meghódította a szívünket, most remek koktél receptjével teszi ugyanezt.


Tom Hanks múlt héten szerepelt a Late Show with Stephen Colbert című műsorban, ahol többek között bemutatta Diet Cokagne nevű koktélja receptjét.

Miközben Colberttel arról beszélgetett, hogy mit csinált az ünnepek alatt, Hanks elárulta, hogy családjával ellátogatott a New York-i Café Carlyle nevű bárt – ahol Woody Allen is klarinét koncerteket szokott adni –, ahol egy ünnepi üveg pezsgőt hoztak nekik.

„Nem vagyok nagy ivó, ezért általában egy diétás kólát iszom... Szóval van egy kis koffein, diétás kóla egy pohárban, és ezt kortyolgatom egész éjszaka”

– mesélte Hanks, aki hozzátette, az említett estén azonban kedve támadt valami extrára.

„Pezsgőt hoztak, szép poharakat. Olyan volt, mint A nagy Ő utolsó epizódja, amikor körbeöntötték az összes cuccot, én pedig csak egy diétás kólát ittam. És azt mondtam: „Ó, adjatok bele egy kis pezsgőt, az isten szerelmére!””.

Ebben a pillanatban a többiek megdöbbenéssel fordult felé, és őrültnek nevezték a keverék miatt.

„Azt mondtam: „Nos, lehet, hogy őrült vagyok, de én meg akarom ünnepelni az évszakot'”

– válaszolta Hanks, aki nagyon finomnak találta az italt.

Természetesen Colbert maga is tesztelni szerette volna a különlegesnek tűnő italt, ezért elővett két poharat, pezsgőt és egy doboz diétás kólát, melynek kapcsán Hanks megjegyezte, hogy bármilyen típusú kóla lehet, amíg diétás, mert ő 2-es típusú cukorbeteg.

A koktélt Hanks Cokagne-nak nevezte el, a Coke és a champagne szavak keveréke miatt.

Bár meg kell hagyni, hogy a színész ötlete nem rossz, az ötlet, hogy cukrot adjunk a pezsgőhöz, nem újkeletű. Rengeteg más pezsgőkoktél is létezik, például a French 75 és a Kir Royale, amelyek mindkettő hozzáadott cukorral készül.