A tavasz slágere: így készíts kókuszos-epres sajttortát!
Egyszerűen összedobható, mégis különleges, tavaszias édességre vágysz? Az alábbi receptben az eper és kókusz párosa olyan ízélményt ad majd számunkra, amelyet egyhamar biztosan nem fogunk elfelejteni!
Összetevők
- 4 nagy tojás;
- 150 gramm, plusz 3 evőkanál cukor;
- 180 gramm cukrozott kókuszreszelék;
- 1 citrom;
- 675 gramm krémsajt;
- 185 gramm tejföl;
- 1 evőkanál keményítő;
- 2 teáskanál tiszta vaníliakivonat;
- 1 evőkanál eperlekvár;
- 225 gramm eper felvágva
Elkészítés
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Válasszunk szét 2 tojás fehérjét és sárgáját, majd a fehérjét tegyük egy közepes, míg a sárgáját egy kis tálba. Adjunk 1 evőkanál cukrot a fehérjéhez, és verjük habosra, majd keverjük bele a kókuszt.
Egyenletesen oszlassuk el a keveréket a választott tepsink alján, és süssük 15-25 percig, amíg a széle aranybarna, a közepe pedig száraz, megdermedt és foltokban aranybarna nem lesz. Ezután hagyjuk hűlni 15 percig.
Ez is érdekelhet: Mennyei sajtkrémmel töltött csokis keksz recept
Fotó: Shutterstock
Közben hámozzuk meg a citrom héját, a levét pedig tegyük félre. Egy habverővel nagy tálban dolgozzuk simára a krémsajtot, a tejfölt, a keményítőt, a vaníliát, 2 evőkanál citromlevet és 150 gramm cukrot. Egyenként verjük bele a félretett tojássárgáját és a maradék 2 egész tojást.
Kenjük a masszát a tészta tetejére, és süssük addig, amíg a széle megdermed, nagyjából 35-40 percig. Hagyjuk a sajttortát teljesen kihűlni a formában, majd legalább 4 órán át pihentessük a hűtőnkben.
Amíg a sajttorta hűl, egy tálban keverjük össze a lekvárt a maradék evőkanál citromlével és 2 evőkanál cukorral.
Dobjuk össze a bogyós gyümölcsökkel, és hagyjuk állni legalább 15 percig. Belerakhatjuk még a félretett citromhéjat, és tálalhatjuk is a sajttortával.
Nyitókép: Shutterstock