Kókuszos macaronok

Olyan édes legyen az újév, mint ez a kókuszos macaron

Ez a csokoládéba mártott, kókuszos macaron alacsonyabb cukortartalmú, mint gondolnánk, ráadásul könnyen elkészíthető a tejmentes verziója is.


Hozzávalók

  • 2 nagy tojásfehérje
  • 115 g kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ¼ teáskanál só
  • 250 g reszelt, cukrozatlan kókuszdió
  • 170 g félédes csokoládéforgács

Elkészítés

1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 160-165 °C-ra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

2. lépés: Egy nagy tálban verjük fel a tojásfehérjét, a cukrot, a vaníliát és a sót, amíg habosra és világosabb színűvé válik, kb. 2-3 percig. Egy gumispatula segítségével keverjük bele a kókuszdiót, amíg össze nem áll.

3. lépés: Kanalazzuk a tésztát evőkanálnyi adagokban az előkészített tepsire, úgy, hogy összefüggő halmot alkossunk. Süssük, amíg enyhén megbarnul, 14-18 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben, kb. 20 percig.

4. lépés: Tegyük a csokoládéforgácsot egy kis, mikrohullámú sütőre alkalmas tálba. A mikrohullámú sütőben 30 másodperces lépésekben magas fokozaton addig melegítsük, amíg megolvad és simává válik, összesen kb. 1 percig. Óvatosan mártogassuk minden egyes macaron alját a csokoládéba, majd tegyük vissza a sütőlapra, hogy megdermedjen, kb. 15 percre.

Hűtőben tárolva legfeljebb 2 hétig, vagy fagyasztva legfeljebb 3 hónapig fogyasztható.

Nyitókép: Shutterstock