4 könnyen kivitelezhető vacsoratrükk „lusta" szakácsoknak

4 könnyen kivitelezhető vacsoratrükk „lusta" szakácsoknak

Bármennyire is igyekszünk ambiciózusak lenni a konyhában, vannak napok, amikor egyszerűen semmi nem úgy történik, ahogy kellene. Elszámoltuk az időt, rájöttünk, hogy hiányzik egy-két hozzávaló a vacsorához, amit terveztünk, vagy egyszerűen csak túl fáradtak vagyunk. Lusta, de okos szakácsok, figyelem!


A könnyű elkészítést legalább annyira lehet értékelni, mint az ízeket. Nem elég, ha az ételek ízletesek, meg kis ell érniük azt az erőfeszítést, amit az elkészítésükbe fektetünk − különösen, ha másoknak készítjük őket.

Lusta, de okos szakácsnak lenni otthon inkább az előkészítésről és a stratégiáról szól. Az első és legfontosabb, hogy készletezd fel a tartós alapanyagokat, hogy megspórolj magadnak egy későbbi kirándulást a boltba. Most megosztjuk néhány kedvenc trükkünket, hogy soha ne kelljen kétszer átgondolnod, mi legyen a vacsora azokon az estéken, amikor egyszerűen nem megy.

​1. Jöhet egy kis matek?

Az alábbiakban a kedvenc könnyű vacsoraegyenleteinket mutatjuk be, amelyeket tényleg bárki meg tud oldani.

  • Dobozos sajtos makaróni + fagyasztott zöldségek = vacsora. Ezzel a klasszikus kombinációval nem lehet hibázni!
  • Csomagolt szósz vagy fűszerkeverék + fehérje = vacsora.
  • Üveges leves alaplé + tészta = vacsora. Tedd szórakoztatóbbá tortellinivel vagy mini raviolival!
  • Instant tészta + tojás = vacsora.

2. A fagyasztó a barátod

egy n\u0151 vacsor\u00e1zik

Fotó: Getty Images

Ha csak arra használod a fagyasztót, hogy egy zacskó fagyasztott zöldséget és jégkockatartókat tárolj benne, akkor nem használod ki a benne rejlő lehetőségeket. A fagyasztó az egyik leghasznosabb helyiség, ami a rendelkezésedre áll, ha „lusta", de hatékony szakácsnak akarsz lenni.

Vedd magadhoz az élelmiszerbolt fagyasztó részlegét, jöhet a fagyasztott pizza, a csirkefalatkák, a gombócok, a halrudacskák! Mellettük a fagyasztott zöldségek is elférnek, például egy kis borsó, ami az instant ramenhez is tökéletes kiegészítő.

​3. Ízesítsd a maradékokat!

Ahelyett, hogy azon rettegnél, hogy több mint két napig ugyanazt kell enned, miért ne adhatnál a maradékoknak egy második életet? Készíts sült rizst maradék rizsből, tükörtojásból és fagyasztott zöldségekből, vagy lapos nachót maradék főtt darált húsból és bármi másból, ami éppen kéznél van!

Pro tipp: vegyél elő mindent a hűtőből, ami ehetőnek tűnik, és hagyd, hogy a család maga válassza ki a vacsora összetevőit!

​4. Tálalj reggelit vacsorára!

Ha eddig kételkedtél benne: a reggelit vacsorára tálalni profi húzás. Éljen a pirítós és a tojás vacsorára, de a sajtos-baconös omlett is jöhet!

Forrás: Kitchn

Nyitókép: Getty Images