The Frrrozen Haute Chocolate

Ez a világ legdrágább édessége

Drága hozzávalói miatt vagyonokat ér a világ legdrágább édessége, de vajon megéri az árát?

A The Frrrozen Haute Chocolate fantázianévre hallgató édesség tulajdonképpen egy jobb autó árába kerülő csokoládéfagylalt. Aki úgy dönt, hogy meg akarja kóstolni a luxusdesszertet, a borsosnál is borsosabb árat, nagyjából 7 millió forintnyi összegért teheti ezt meg.

Az édesség 28 féle kakaó finom keverékéből készül, közülök 14 a világ legdrágább kakaói közé tartozik. A fagylalt tálalásához használt 18 karátos aranyserleget a New York-i Euphoria luxusékszereszet készítette a híres Serendipity 3 étterem számára.

A desszertet nagyjából 5 gramm 23 karátos ehető arannyal díszítik, sőt az arany pelyhekből még a sereg belsejébe is tesznek egy keveset. Az ínyenc vendégek a különleges finomságot aranykanállal fogyaszthatják, és ha szeretnék, a serleget akár haza is vihetik.

A The Frrrozen Haute Chocolate 2007 óta tudhatja magáénak a világ legdrágább édessége címet, előtte a beluga kaviáros, szintén a Serendipity 3-ban készített Golden Opulence Sundae fagylalt tartotta a rekordot, melyet nagyjából 3 millió forintért lehetett fogyasztani.