Licsi koktél sötét háttéren, mellette licsi szemek

Dobd fel a januári hétvégék hangulatát egy pohár licsi punccsal

A licsi bodzavirág likőrrel és citrusfélékkel kombinált íze friss löketet adhat a szürke, hideg januári napokra.

Hozzávalók

  • 5 dl hűtött habzóbor (vagy pezsgő, vagy prosecco)
  • 1,8 dl friss grapefruitlé
  • 1,75 dl licsi szirup
  • 1,2 dl licsi likőr
  • 6 cl bodzavirág likőr
  • 6 cl friss lime leve
  • 6 cl gin
  • 600 g jég
  • licsi, lime- és narancsszeletek (a tálaláshoz)

Elkészítés

1. lépés: Óvatosan keverjük össze a hűtött habzóbort vagy pezsgőt, a friss grapefruitlevet, a licsi szirupot, a licsi likőrt, a bodzavirág likőrt, a friss lime levet, a gint és 600 g jeget egy közepes méretű puncsos tálban. Díszítsük lecsöpögtetett licsikkel, lime- és narancsszeletekkel

2. lépés: Kanalazzuk a puncsot poharakba.

Nyitókép: Shutterstock