Steak.

Soha nem volt még olyan drága a marhahús, mint idén

A grillezés szerelmesei minden bizonnyal most fogják a fejüket, ugyanis soha nem volt ilyen drága a marhahús ára.


Számos tényezőnek köszönhetően, amelyek az amerikai szarvasmarha-kínálat korlátozottságához vezettek, a marhahús ára az egekbe szökött – jelentette csütörtökön a The Wall Street Journal.

A lap szerint leginkább a darált marhahús ára emelkedett, 2020 óta több mint 20 százalékkal lett drágább, sőt ez a tendencia minden bizonnyal 2024-ben is folytatódni fog.

Ez is érdekelhet: Minden, amit a steak-ről és a húsfajtákról tudnod kell!

Ha a marhahús végső fogyasztói áráról beszélünk, az egész láncot ezek az inflációs nyomások sújtják. A folyamat minden egyes lépése drágább

– mondta Tom Windish, a Cargill marhahús üzletágának vezetője a WSJ-nek.

Az előbb említett problémáknak természetesen megvannak a maguk okai: az elmúlt években a húsiparnak többek között az aszályos körülményekkel, a költségnövekedéssel és a világjárvány nehézségeivel is meg kellett küzdeniük. Ezáltal a farmereknek el kellett adniuk az állatállományuk jelentős részét.

A WSJ szerint az Egyesült Államokban a szarvasmarhák száma csaknem egy évtizede a legalacsonyabb szintet érte el, és ez a szám 2024-ben még tovább fog csökkenni. Ettől függetlenül a tengerentúlon a marhahús iránti kereslet továbbra is nagyon jelentős.