Hegyen meditáló nő

Így találd meg a lelki békét, amikor a meditáció nem elég

A mindfulnessnek szuper előnyei vannak, főleg a meditációval kombinálva.


Lehet, hogy egyesek rendszeres meditációs gyakorlattal rendelkeznek, de mégis úgy érzik, hogy többre van szükségük, mert éppen stresszesebb időszakon mennek keresztül. Ettől függetlenül, a meditációs gyakorlat kiegészítése a mindfulness-szel segíthet abban, hogy jobban érezzük magunkat.

Az alábbi pontokban összeszedtük, milyen pozitív hatása lehet a mindfulnessnek.

1. A részletekben való tudatosabb figyelem

A legtöbben természetesnek vesszük a természet egyes részleteit, de a mindfulness gyakorlásával egyre könnyebben észrevehetjük az apró szépségeket: egy madár színes tollazata vagy a természet illatainak és hangjainak szépsége
Ezek a tapasztalatok a kapcsolatainkra is átragadhatnak. Könnyebben teret adhatunk az embereknek, hogy beszéljenek a dolgokról, vagy türelmesebbek leszünk velük. Idővel egyre mélyebbnek érezhetjük a kapcsolat és a tisztelet érzését a személyes kapcsolataink iránt.

2. Több könnyedség

A mindfulness segíthet a stressz csökkentésében és elengedésében. Kicsit lelassulunk, könnyedebbé válhatunk a kellemetlenségekkel kapcsolatban, és elfogadjuk azokat a dolgokat, amik felett nincs hatalmunk.

3. Jobb alvás

Mivel a stresszt jobban kontroll alatt tartjuk a mindfulness gyakorlásával, és kicsit lelassítunk, segíthet a jobb alvásban is. Ahelyett, hogy az éjszaka közepén az előző vagy a következő nap eseményei miatt aggódva ébrednénk fel, kiegyensúlyozottabban pihenünk és kevesebb aggodalommal ébredünk.

Nyitókép: Shutterstock