Barátnőjét átölelő férfi másik nő kezét fogja annak háta mögött - megcsalás koncepció

Van egy személyiségtípus amely a legvalószínűbb a megcsalásra

Az emberek 40 és 76 százaléka csalja meg partnerét párkapcsolatuk során.

Egy tanulmány szerint a teljesítményszorongó és a kockázatvállaló férfiak a legvalószínűbbek a félrelépésre, míg a nők inkább akkor lépnek félre, ha elégedetlenek a kapcsolatukkal.

Egy férfi kapcsolatának minősége nem igazán befolyásolja, félrelép-e vagy sem, a hangsúly az illető személyiségén van, ami különösen fontos abban, hogy megcsal-e vagy sem.

A tanulmány megerősíti azt a sztereotípiát, hogy azok a férfiak, akik félrelépnek, máskor is követnek el megcsalást, bármilyen kapcsolatban is élnek.

Emellett az is kiderült, hogy a kockázatvállalók hajlamosabbak az impulzivitásra és problémáik lehetnek az önkontrollal. A kockázatvállaló személyiség jelei közt szerepelhet a szerencsejáték, a drogfogyasztás és az agresszív viselkedés.

A nőknél más a minta, ahol a jelenlegi kapcsolatukban tapasztalható boldogtalanság előre jelzi a félrelépést.

Azok a nők, akik elégedetlenek a párkapcsolatukkal, kétszer nagyobb valószínűséggel csalták meg partnerüket, mint akik elégedettek voltak. A tanulmány majdnem ezer, feltételezhetően monogám párkapcsolatban lévő férfi és nő bevonásával készült.

Az eredmények kimutatták, hogy a férfiak 23%-a és a nők 19%-a vallotta be, hogy valamikor hűtlen volt párkapcsolata során. A férfiak hűtlenségt olyan személyiségtényezők jósolták meg, mint a kockázatvállalás.

Robin R. Milhausen professzor, a tanulmány vezetője a PsyBlognak elmondta, hogy számos dolog előrejelzi a hűtlenséget.

„Ez a tanulmány azt mondja, hogy mindezeket a dolgokat egybevéve, a férfiak esetében a személyiségjegyek olyan erősek, hogy minden mást kiütnek a modellből. A nőknél minden más változóval szemben még mindig a kapcsolat a legfontosabb előrejelző.”

Nyitókép: Shutterstock