Nő nem tud aludni, felkel az éjszaka közepén

Mit jelent a rendszeres éjszakai ébredés?

Ha több éjszakán át is tapasztalod, hogy hajnali 3 óra környékén felébredsz, az nem véletlen. De mit jelent az éjszakai ébredés? Ennek a jelenségnek több oka is lehet, melyeket cikkünkben írunk le.


A hajnali 3-kor, vagy akörül történő ébredést okozhatja spirituális ébredés, de tudatalatti szorongás is. Azok, akik rendszeresen felriadnak ebben az időpontban éjszakánként érthető, hogy elgondolkoznak az okán. Vajon valami egészségügyi problémát jelez a testünk ilyenkor, vagy mélyebb, spirituális tartalma van ezeknek az ébredéseknek?

Miért ébredsz fel folyton hajnali 3 óra körül?

Alvásszakértők szerint a hajnali 3-kor történő ébredés leggyakoribb oka az, hogy ez az alvási ciklus REM szakasza. Ebben a szakaszban történik az álmodás, így, ha ebben az időszakban ébredünk fel minden éjjel, annak nagy valószínűséggel a szorongásos álmok lehetnek az okozói.

Az alvást megzavaró egyéb tényezők közé sorolható még a stressz, álmatlanság, bizonyos gyógyszerek, vagy egyéb betegségek. Ezekben az esetekben már érdemes terapeutához fordulni. Ezen kívül van egy spirituálisabb oldala az éjszakai ébrenlétnek, különösen, ha az a hajnali 2 és 5 óra közötti időszakban történik meg.

Lehetséges spirituális okai az éjszakai ébrenlétnek:

1. A hajnali 3-kor történő ébredés egyik magyarázata a spirituális ébredés.

Bár sokak számára hihetetlennek hangozhat, de egyesek szerint a hajnali 3 óra az az időpont, amikor a szellemi és a fizikai világ találkozhat. Lehet, hogy valaki próbál téged valami fontos dologra figyelmeztetni, ezért riadsz fel éjjel.

2. Lehet, hogy tudatalatti szomorúságot élsz át.

Ezekben az órákban sokszor törhetnek fel a felszínre elnyomott érzések, akár a szomorúság is. Lehet, hogy azért riadsz fel ilyenkor, mert a tudatalattid szeretné felhívni a figyelmedet egy elnyomott érzésre, amivel foglalkoznod kellene.

Mentális ok:

A szervezeted így jelez, hogy pihenj.

Lehet, hogy túl szigorú vagy magaddal szemben és a szervezeted így próbál jelezni neked, hogy lassíts kicsit és szánj több időt a pihenésre.

Nyitókép: Shutterstock

(YourTango)