egy nő bevásárol az élelmiszerboltban

5 gyakori hiba az élelmiszerboltban, amit érdemes kiküszöbölni

Van egy mondás, miszerint legalább egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia életében a pincérkedést. Ugyanez igaz a kiskereskedelmi munkára is − különösen az élelmiszer-árusításra.


Élelmiszerboltban dolgozók osztották meg velünk, hogy melyek azok a viselkedések, amelyeket érdemes lenne hanyagolni egy boltban, még ha a szigorú etikett nem is tér ki ezekre a gyakorlatokra. Néhány egyszerű változtatással a körülötted dolgozók életét sokkal könnyebbé, a bevásárlásod pedig sokkal zökkenőmentesebbé teheted. Mutatjuk, mi az a pár apróság, amire figyelj!

​1. Szedd ki az összes nem odavaló dolgot a kosárból a pénztár előtt!

Van néhány dolog, amit az élelmiszerboltban dolgozók nem szívesen látnak a kosaradban: szemét, több ember árucikkeinek összevisszasága, és gyerekek. Hidd el, az árucikkek beolvasása sokkal könnyebbé válik, ha nem ül egy gyerek a zsákmány egynegyedén, nem borul fel a bevásárlókocsi, vagy nincs szemét benne, amit ki kell válogatni!

​2. Ne tedd az újrahasznosítható szatyrokat a bevásárlás alá!

egy \u00fajrahasznos\u00edthat\u00f3 bev\u00e1s\u00e1rl\u00f3szatyorban \u00e9lelmiszerek

Fotó: Getty Images

Nagyszerű, ha a vásárlók hozzák a saját újrahasznosítható táskáikat! Praktikusak, aranyosak, és akár még jó beszélgetésindítók is lehetnek. A táskák tetején történő bevásárlás azonban nem egy jó ötlet. Amikor a szatyrok a nehéz élelmiszerek lavinája alatt vannak eltemetve, még valószínűbb, hogy az árucikkek szétgurulnak, leesnek.

​3. Ne nyúlj át az eladó lába alatt a kívánt árucikkért!

Azért, hogy közben ne zavarják az alkalmazottakat a munkájukban, a vásárlók különféleképp nyúlnak oda a polcra az árucikkekért, melyeket az eladók épp kitakarnak. Sem a fej felett, sem a lábak között történő átnyúlás nem ajánlott figyelmeztetés nélkül. Ez még veszélyes is lehet, például ha a dolgozó létrán áll, vagy dobozvágó késsel dolgozik. Ha nagyon muszáj, akkor szólj!

​4. Tartsd távol az üvegeket a gyermeküléstől!

egy gyerek \u00fcl a bev\u00e1s\u00e1rl\u00f3kocsiban \u00e9s mutat a polcon valami \u00e9lelmiszerre

Fotó: Getty Images

Nem ritka, hogy a paradicsomszószos üveg, a vörösboros üveg vagy a salátaöntetes üveg a padlón fog összetörni, és a többi vásárlóra vagy dolgozóra fröccsen. Hacsak nem vagy biztos benne, hogy felfordítottad, hogy eltakarja ezeket a nyílásokat, akkor azt mondom, hogy tartsd távol az összes üvegtárgyat a gyerekülés területétől.

​5. Ismerd meg a az üzlet szakértőit!

Nincs is jobb ötlet, mint összebarátkozni azokkal az emberekkel, akik felelősek a kocsid megtöltéséért. Úgyis rendszeresen találkozol az élelmiszerboltod profijaival; a hentesekkel, a sajtosokkal, a termékmenedzserekkel. Ők azok, akik elárulják neked, hogy hamarosan új szezonális sajt kerül a boltokba, vagy hogy melyik húst válaszd, vagy éppen milyen akció van éppen.

Forrás: Kitchn

Nyitókép: Getty Images