Egy férfi elhagy egy lányt

4 ok, amiért egy férfi nem ír vissza többet egy randit követően​

Valószínűleg már sok nő tapasztalta, hogy a kiszemelt férfi az ismerkedési időszak közben egy, vagy akár több randi után hirtelen behúzta a kéziféket, vagy akár teljesen felszívódott. Számos oka lehet annak, hogy miért nem ír vissza többet, alábbi cikkünkbe pedig leírtunk négy gyakori magyarázatot.

1. Erős érzések

Amikor két ember már többször is találkozott, a randik hangulata pedig folyamatosan kellemes volt, akkor előfordulhat, hogy a nők jobban elkezdik kifejezni az érzéseiket a másik fél iránt. Ennek észlelésekor néhány férfi nem képes feldolgozni a hirtelen jött helyzetváltozást és a döntéshelyzetet, éppen ezért inkább meghátrálnak.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindig kerülni kell az érzelgősséget, szimplán tudni kell, hogy minek mikor érkezik el az ideje.

2. Határok átlépése

Amennyiben a lány a korábbi rossz tapasztalatai miatt féltékenység jeleit mutatja már a találkozások elején is, akkor valószínű, hogy az adott viszony nem lesz hosszú életű. A kellemetlenség miatt a fiúk inkább dönthetnek a szakítás mellett.

A határok szigorú megszabása helyett célszerű a saját korlátokkal és azok megértésével foglalkozni. Amennyiben a két ember elvárásai semmilyen körülmények között nem egyeznek meg, akkor lehet be kell látni, hogy a kapcsolat mindkét fél számára káros.

3. Kétségbeesett viselkedés a lánytól

A randipartnerek legtöbbször érzik azt, ha a velük szemben ülő fél még nem áll készen egy új szerelemre az életében. Elképzelhető, hogy folyamatosan szomorkodik, a volt kedvesének a közösségimédia-oldalait nézi, vagy egyszerűen sokszor tesz kritikus megjegyzéseket. Ezekből az érződik, hogy az illető kétségbeesetten próbál magának új párt találni, holott annak még nem jött el az ideje. Bizony ez taszító lehet a férfiak számára, tehát ajánlatos tisztázni az érzéseket a randizás elkezdése előtt.

4. Elkapkodás

Egy n\u0151 f\u00e9lbet\u00e9pte a volt szerelm\u00e9vel k\u00f6z\u00f6s k\u00e9p\u00e9t

Fotó: Shutterstock

Egy jó kapcsolathoz nyílt kommunikáció szükséges, hiszen a feleknek meg kell osztaniuk egymással az igényeiket, vágyaikat és gondolataikat. Minden ember máskor jut el addig a pontig, amikor már szerelmesnek érzi magát, ezt pedig nem szabad siettetni. Az erőltetésből csak kényszerdöntések születnek, ezek pedig nem vezetnek jóra egy szerelmi kapcsolat kezdetén.

Nyitókép: Shutterstock