new york felhokarcolo city

Kiugorhatunk ebből a New York-i felhőkarcolóból anélkül, hogy bajunk esne

A legújabb New York-i kilátó, a Hudson Yardsban található The Edge nemcsak magasságával tűnik ki a rengeteg felhőkarcoló közül, hanem innen szinte ki is ugorhatunk – természetesen kötéllel, megfelelő biztosítás mellett. Mutatjuk, milyen a City Climb!


Néhány éve adták át a a New York Midtown West városrészében épült Hudson Yardsot. A vasúti járműtelep fölé épült kortárs épületegyüttesben az üzletek és az éttermek mellett egy kilátó is helyet kapott, a The Edge, amely arról híres, hogy itt találjuk a nyugati félteke legmagasabban fekvő nyitott teraszát. Itt mindössze egy üvegfal választ el bennünket a százemeletnyi mélységtől, cserébe azonban 360 fokban élvezhetjük a város elképesztő panorámáját, hiszen szó szerint a lábunk alatt van minden, ebből a szemszögből még az Empire State Building is eltörpül.

Most azonban eggyel emelték a tétet, és a City Climb megnyitásával az extremitások kedvelőit várják a kilátóba, ugyanis megfelelő biztonsági intézkedések mellett kimászhatunk az épület legszélére, hogy a város immár üvegfal nélkül táruljon a szemünk elé a több mint 365 méteres magasságból. Magérkezésünk után a guide-unktól kapunk egy speciális, szélálló ruhát, és a biztonsági köteleket is ránk csatolják, a köteleket pedig az épület oldalán futó korláthoz erősítik. A korlát mentén lépcsőn felmegyünk az épület tetejéhez, ahol testsúlyunkat átadva a kötélzetnek, kihajolhatunk, szinte kiugorhatunk 365 méter magasból – persze közben a kötelek megtartanak, a lábunk a talajon marad, felsőtestünk azonban szó szerint New York fölé lóg. Az élmény az ejtőernyőzéshez hasonlítható, és még úgyis nagy bátorságot igényel, hogy tudjuk, a kötelek miatt teljes biztonságban vagyunk. A kihajolás pillanatának élményét csak növeli, hogy biztosak lehetünk benne, hogy abban a percben senki sincs magasabban nálunk egész New York Cityben.