Bárban koktélozó baráti társaság

A koktél, amit idén minden nő kérni fog

A legújabb korty, amely Olaszországot és a szomszédos országokat is meghódította, a Hugo spritz, a bodzavirág, a menta és a citrusfélék finom és frissítő keveréke.


A Földközi-tengerbe merülve, az ősi macskaköves utcákon átkelve és a tagliatelle-t a villánkra tekerve, a nyár közeledtével egy olasz nyaralás képzelete jár sokak fejében. Ha hozzánk hasonlóan idén nem szerepel a napozás az Alpokra néző kávézókban, az Hugo sprritzzel idehozhatjuk az életérzést.

A Hugo spritz Naturoból, egy idilli alpesi városból származik, amely az olasz-osztrák határ mentén fekszik. Bár jelenleg ez az egyik legkeresettebb nyári ital Európában, a ropogós koktél nem új találmány. A Mixology magazin szerint a Dél-Tirolban élő csapos, Roland Gruber 2005-ben álmodta meg ezt a főzetet, Prosecco, citromfűszirup és mentalevelek házasításával. A citromfű, egy édes citrusos gyógynövény, melyet később bodzavirággal cseréltek fel a receptben. Mivel bodzavirágból nem mindig van bőven, a mixerek inkább a bodzavirág likőrhöz nyúlnak.

Olaszországban minden második koktél, ami nem Aperol spritz, az egy Hugo, mondja a bártender és TikTok-felhasználó @theeducatedbarfly. Csípős Aperol-rokonához képest a Hugóból hiányzik a keserűség, és alacsonyabb alkoholtartalmú. A szakértő szerint édes botanikai jegyei jól működik a száraz pezsgővel, így tökéletes vacsora előtti ital (természetesen előétellel párosítva).

@theeducatedbarfly A spritz variation perfect for the holiday. If you want to go a little lower ABV this holiday give this one a try! #spritz #hugo #italy #cocktails #lowabv #classic #classiccocktail #theeducatedbarfly ♬ original sound - The Educated Barfly

Hozzávalók (1 főre):

  • Menta
  • 1 lime
  • 1,5 cl bodzavirág likőr, például St.Germain vagy Fiorente
  • 12 cl száraz Prosecco vagy Cava
  • szóda a tetejére

Elkészítés:

A pohár alján keverjünk össze néhány mentalevelet néhány facsart lime-mal. A kevet töltsük át egy nyeles pohárba, és adjunk hozzá jeget. Öntsük bele a bodzavirág likőrt, valamint a Proseccót vagy Cavát, és adjunk hozzá egy fröccs szódavizet, majd keverjük össze. Ha már jól elkevertük, tegyünk az ital tetejére néhány mentalevelet, egy lime-karikát és még több jégkockát.

(PureWow)

Nyitókép: Shutterstock