BorkokTÉL - Keverd és kóstold!

BorkokTÉL - Keverd és kóstold!

Európa egyik legszebb karácsonyi vásárán, az Advent Bazilikán a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) megtartotta a téli „Keverd és kóstold” kampány sajtótájékoztatóját, melyen a boralapú koktélok kerültek fókuszba.


Az eseményen részt vett Varga Máté a HNT szakmaközi ügyekért felelős alelnöke és a kampány szakmai partnere Schök Norbert bartender.

Az országos szőlész-borász szakmai önkormányzat célkitűzései között szerepel a kulturált és minőségi borfogyasztás népszerűsítése. Az elmúlt évek során számos kampányt indított a szakmaközi szervezet és megmutatta, hogy a borok világát felfedezni önmagában is izgalmas.

Kampányaik tervezése során azonban szembe kellett nézni a borfogyasztási trendek változásaival, melynek egyik legfőbb oka a fiatalabb generációk idősebbektől eltérő ízlése és elvárásai.

HNT

Az Y és Z generáció számára fontos az innováció, az élmények, a meghökkentő és figyelemfelkeltő termékmegjelenés. Ahhoz, hogy a borágazat megtartsa az alkoholos italok fogyasztásában fennálló arányát, folyamatos megújulásra van szükség, nem csak a termék előállításban, de a fogyasztók felé történő kommunikációban is. A fiatal generációk folyamatosan változó igényeire a könnyen érthető minőségi borokkal – és az ezekből készült vagy otthon készíthető boralapú italokkal, koktélokkal válaszolhatunk.

Ez volt a kiinduló pontja a 2023 nyarán indított Keverd és Kóstold! kampánynak, amelyet a 42. Országos Borverseny díjkiosztó gáláján mutattak be a szakmai közönségnek, majd négy borfesztivál helyszínen ingyenes kóstolási lehetőséggel összekötve a nagyközönségnek. A borkoktélokat Schök Norbert bartender álmodta meg és készítette el az Országos Borverseny díjnyertes fehér-, rozé és vörösborából, valamint pezsgőjéből.

HNT

A nyári kampány sikere után a HNT a tél időszakban is folytatja borkoktél kampányát újabb négy boralapú koktéllal a téli, ünnepi ízek hangulatával. A téli kampány koktéljainak alapját szintén a 42. Országos Borverseny díjnyertes borászatainak tételei adják.

Igy készült el a Redspresso jeges, a Cherry Christmas és a Winter White forraltboros, valamint a Starry Night pezsgőkoktél.

Az ünnepi időszakban további három helyszínen szervez a HNT bemutatóval egybekötött ingyenes kóstolást az érdeklődő fogyasztók számára:

  • 2023. november 30. Sopron Karácsonyi vásár
  • 2023. december 08. Debrecen Adventi vásár
  • 2023. december 14. Keszthely Karácsonyi vásár

A borkoktél receptek és a bemutató videók a magyarborod.hu és a Borkoktél-Keverd és Kóstold közösségimédia-oldalakon ingyenes elérhetőek.