Harvey Wallbanger koktél

Az ütős hétvégéhez: Harvey Wallbanger koktél

A Harvey Wallbanger egy gyümölcsös, gyógynövényes keverék, melynek igazán frissítő hatása van, bulikra pedig az egyik legjobb választás. Könnyen elkészíthető, valamint a feltalálásának is olyan érdekes története van, melyet elmesélve mindenkit elkápráztathatunk a tudásunkkal.


A Harvey Wallbanger egy vodkaalapú koktél, amit az 1950-es évek óta kevernek a bárpultosok, de a 70-es években nyerte el igazán a neki kijáró népszerűséget. A kulturáltabb buliknak az egyik elengedhetetlen itala azóta is, főleg mert tényleg nagyon könnyű összedobni.

Honnan ered a név?

Mint sok más koktél feltaláláshoz, ehhez is tartozik egy viccesebb történet. A közbeszéd szerint egy szórakozóhelyen nem maradt más ital, mint vodka, narancslé és Galliano L'Autentico likőr, melyeket összekevertek egy alkalmi különlegességként. Mindezek után egy Harvey nevű vendég a falba verte a fejét, és átkozta azt az italt, ami ezt tette vele. Vicces történet, viszont van egy valószínűbb forgatókönyv is.

A valóság a Duke's Blackwatch Bar tulajdonosáról szól, aki hollywoodi kocsmájában keverte az italt, és Tom Harvey-ról — egy helyi szörfösről és egyben törzsvendégéről — nevezte el találmányát.

A készítés előtt vessünk egy pillantást a hozzávalókra!

  • 0,5 dl vodka;
  • 1 dl narancslé;
  • 0,5 dl Galliano L'Autentico, vagy bármilyen vaníliás, gyógynövényes likőr;
  • Díszítéshez: cseresznye és narancsszelet

Az elkészítés mindenki számára gyerekjáték, hiszen elég összeönteni a hozzávalókat egy jéggel teli Collins pohárba. A végeredményt bátran lehet narancsszelettel és cseresznyével díszíteni.

Egészségetekre!


Nyitókép: Instagram/rocktowndistill
Forrás:
The Spruce Eats