Egy csapat nyaraló fiatal beszalad a vízbe

5 kötelező lépés, amivel teljesen kiélvezheted a nyarat

A nyár küszöbén állva egyetlen pillanatot sem szabad elhalasztani, éppen ezért alábbi cikkünkben összeszedtük azt az öt kötelező lépést, melyek segítségével teljes lehet a jó időben gazdag időszak.


1. Írj nyári bakancslistát

Vess számot azokról az életre szóló élményekről, melyeket mindenképpen meg szeretnél tapasztalni a nyári szezonban. Legyen szó ejtőernyőzésről, búvárkodásról, új városok felfedezéséről vagy éjszakába nyúló beszélgetésekről a barátokkal. A lista pontjait mindenképp ajánlatos papírra vetni, hogy mindig szem előtt legyenek tartva tervezések során.

2. Vezesd rendszeresen a naptáradat

A listákra felkerült kalandok mellett a hirtelen jött bulikat és nyaralásokat sem szabad elfelejteni, így a naptár mindig legyen kéznél a programok lefixálásához — írja a Simple Made Pretty. Amikor az látszik, hogy minden napra be vannak tervezve programok, akkor a nyár is teljesen ki lesz használva.

3. Szórakozz úgy, mint egy kisgyerek

Egy t\u00e1rsas\u00e1g a tengerparton sz\u00f3rakozik

Fotó: Shutterstock

A gyermeki énjüket nagyon sokan elnyomják, viszont mélyen ott rejtőzik a legkomorabb felnőttekben is. Nyáron ezt mindenképp elő kell valahogy idézni, hogy a kiskori öröm és a felszabadult életérzés elárasszon a későbbi nosztalgiázásnál. Nyugodtan állj be vízipisztolycsatákba vagy ugrálj a trambulinokon, hiszen ezekből a mulatságokból nem tud kinőni senki.

4. Használd kevesebbet a telefonod

A telefon, a tablet és a laptop, valamint minden egyéb elektronikai eszköz kiszakít a valóságból, használatukkal pedig sok humoros és fontos pillanatról maradhatsz le üdülések és kikapcsolódások során. Ennek elkerülésére pár napra — vagy akár hétre is — érdemes szabadságra küldeni a kütyüket.

5. Kezdj új tradíciókba

Nem feltétlen kell azokhoz a szokásokhoz ragaszkodni, melyeket régen mutattak a szülők, hanem új, saját hagyományokat is el lehet kezdeni. Ha egy jó nyársalást szervezel a nyár első hétvégiének valamelyikén, akkor határozd el, hogy minden évben nálatok nyitja a csapat a szezont. Amennyiben egy szép városba látogatsz, abban az esetben oda érdemes minden esztendőben visszanézni. Ez célt és állandó élvezetet adhat az aktuális időszaknak.