Lady Jane, jelenetkép

Lesz-e második évada a hónap sztársorozatának, a Lady Jane-nek?

A Lady Jane az a sorozat, amiről nem is tudod, hogy szükséged van rá. Amikor először hallottuk, hogy jön a híres Lady Jane Grey-történet újragondolt változata, olyan szereplőkkel, akik állatokká tudnak változni, nem is gondoltuk volna, hogy az évtized egyik legikonikusabb kosztümös drámarománcát kapjuk majd.


És bizonyára nem csak mi várjuk a folytatást. Modern forgatókönyvével, frenetikusan energikus alakításaival és valóban vad cselekményével könnyű belátni, hogy miért beszél most mindenki erről a sorozatról.

​Mi történt a My Lady Jane 1. évadában?

Egy gyors felfrissítés, ha elfelejtetted volna az első évad őrült részleteit: a sorozat azzal kezdődik, hogy Jane (Emily Bader) a Tudor-korabeli Angliában él független életet két nővérével és anyjával (Anna Chancellor). (A Tudor Anglia sorozatbeli változatában az emberek egy része ethián, akik akaratuk szerint különleges állatokká tudnak változni, míg mások nem tudnak. Ez olyasmi, mint a katolikusok és a protestánsok között valóban tomboló feszültségek abban az időben, csak szórakoztatóbb). Jane boldog, csendes életet él, és szenvedélyesen szereti a gyógynövényeket, egészen addig, amíg az anyja be nem jelenti, hogy férjhez adják Sir Guildford Dudley-hoz (Edward Bluemel). Próbálja kicselezni a házasságot, de végül a jóképű, rakoncátlan Guildfordé lesz.

Guildfordról kiderül, hogy egy ethián, aki nem tud uralkodni az átváltozásain − és nappal lóvá változik. Nem csoda, hogy minden éjjel a fogadóban lóg. Jane beleegyezik, hogy amatőr gyógynövényszakértői képességei segítségével megpróbál neki segíteni. A dolgok akkor vesznek fordulatot, amikor Edward király, Jane unokatestvére váratlanul meghal, és őt nevezte ki utódjának. Edwardot lassan megmérgezte a nővére, Mary. Jane-t királynővé nevezik ki, és a Hampton Court palotába viszik, ahol elhatározza, hogy megtalálja Edward mérgezőjét.

​Ki játszik a Lady Jane-ben?

A sorozat sztárszereplői: Emily Bader Jane-t, Edward Bluemel Guildfordot, Anna Chancellor Jane ármánykodó anyját és Rob Brydon Guildford megmagyarázhatatlanul walesi apját, Lord Dudley-t alakítja.

​Lesz-e második évada a Lady Jane-nek?

Sajnos a Prime még nem jelentette be a folytatást.

​Mi történhet a Lady Jane 2. évadában?

Az egyik apróság, hogy Jane Grey története az 1. évadban úgymond lezárul. A sorozat Cynthia Hand azonos című regénye alapján készült. Bár a sorozat második évada elméletileg szakíthatna a forrásanyaggal és folytathatná Jane történetét, van egy másik lehetőség is.

Hand két másik könyvet is írt a The Lady Janies sorozatban. A második könyv, a My Plain Jane, Charlotte Brontë híres regényének kitalált karakterének, Jane Eyre-nek a történetét dolgozza fel újra. A harmadik könyv, a My Calamity Jane „Calamity Jane" történetét követi nyomon, aki az 1800-as években az amerikai vadnyugaton mesterlövész volt.

Szóval a Lady Jane második évada akár teljesen más lehet, mint az első.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Amazon Prime