Hollywoodi ingatlanosok, jelenetkép

Ezt az 5 sorozatot ajánljuk most a Netflixen, ha valami újat keresel

Valószínűleg már te is rég végignézted az olyan nagy sikersorozatokat a Netflixen, mint a Virgin River, az Édes magnóliák, vagy az Emily Párizsban.


Szerencsére rengeteg film és sorozat közül választhatsz, és rendszeresen frissülő listák is segítenek neked ebben. Most mi is ajánlunk pár frissen talált gyöngyszemet, amire lehet, hogy magadtól nem bukkannál rá, de mindenképp megér egy nézést.

​1. Az Usher-ház bukása

A cselekmény középpontjában Roderick Usher (Bruce Greenwood), egy idegőrlő iparmágnás áll. Mind a hat gyermeke rejtélyes körülmények között halt meg, és ő azt állítja, hogy tudja az igazságot arról, mi történt velük. Egy ügyvédnek meséli el hátborzongató élettörténetét − ezzel kezdődik a sztori. Az Usher-ház bukásátEdgar Allan Poe leghíresebb meséi ihlették. A sorozat alkotója, Mike Flanagan Poe műveit egy izgalmas, 21. századi történethez használta fel, amely az Utódlás és a Tőrbe csalva keresztezése.

​2. A láthatatlan fény

A sorozat egy vak lányt követ Párizsban, aki egy rádióadásnak köszönhetően kapcsolatba kerül egy német katonával a második világháború alatt. Kapcsolatuk drámai fordulatot vesz, amikor a német azt a parancsot kapja, hogy vegye célba a lányt. A történet Anthony Doerr bestsellere, az azonos című könyv alapján készült. A háborús regény 2014-es megjelenése óta több mint 15 millió példányban kelt el világszerte, és Pulitzer-díjat is kapott.

​3. Hollywoodi ingatlanosok

A sorozat egy csoport ingatlanügynököt követ, akik az Oppenheim Groupnál, egy Los Angeles-i luxus ingatlanügynökségnél dolgoznak. A cég tulajdonosa Jason és Brett Oppenheim, de a műsor középpontjában az ügynökök és lenyűgöző listáik állnak. A sorozatot eredetileg 2019-ben mutatták be, és azonnal a rajongók kedvencévé vált. Sőt, mára már egy hasonlóan sikeres spin-off sorozat is készült hozzá: a Kaliforniai ingatlanosok: Orange County.

​4. Míg a halál el nem választ: Soering kontra Haysom

A dokumentumfilm a '80-as években zajló Soering vs. Haysom ügy magas- és mélypontjaira világít rá. A középpontban Elizabeth Haysom áll, akit azzal vádolnak, hogy bűnrészes volt a szülei meggyilkolásában. Elizabeth barátját, Jens Soeringet pedig a gyilkosságok elkövetésével vádolják. A nyomozók végigvezetik a nézőket a bonyolult ügyön, amelyben olyan vallomások is szerepeltek, amelyeket később visszavontak. A kérdés: ki követte el a gyilkosságot valójában?

​5. Kék szemű szamuráj

Ismerd meg Mizut, a kard mesterét, aki álruhában élve rejtőzködik. Vagyis férfi szamurájnak adja ki magát, hogy bosszút állhasson azokon, akik bántották. A sorozatot a férj-feleség duó, Noizumi és Michael Green készítette. Szeretni fogod, ha szereted a Witchert, az animációs filmeket, a Trónok harcát, A koronát, a történelmi drámákat, a Szerelmes Shakespeare-t, a Tarantino-filmeket.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Profimedia