A 3-test-probléma, jelenetkép

A 3-test-probléma alkotói már készítik a 2. évadot − ezt tudjuk eddig róla

David Benioff, D.B. Weiss és Alexander Woo – annak ellenére, hogy nincs 400 évük arra, hogy megvalósítsák a víziójukat – egy hosszútávú projektet terveznek: A 3-test-probléma társalkotói állítólag már dolgoznak a Netflix sci-fi tévésorozatának további évadain.


A Cixin Liu A háromtest-probléma című kínai regényén alapuló tévés adaptációban egy csapat tudós feladata, hogy megmentse a Földet az idegen San-Ti inváziójától, aki már 400 éves intergalaktikus utazás közepén van, hogy elérje a mi kis kék pontunkat. Ám az idegenek felsőbbrendű technológiája és a Föld amúgy is megosztó társadalompolitikája miatt még a legzseniálisabb elmék is versenyt futnak az idővel. Szerencsére nekünk, nézőknek csak egy maroknyi évet kell várnunk, hogy a történet a végére érjen. Mutatjuk, amit eddig a 3-test-probléma 2. évadának terveiről tudunk.

​Lesz 2. évad a 3-test-problémából?

Nagyon úgy néz ki. Bár a Netflix még nem jelentett be semmi konkrétumot, Benioff, Weiss és Woo ettől függetlenül folytatják a munkát − és eközben a sajtónak is elárultak néhány ízelítőt. A sorozat nagyszabású SXSW-premierjén a Collider megkérdezte, hogy az alkotók terveznek-e második évadot, mire Woo azt válaszolta, „most csináljuk”.

Majd Weiss hozzátette:

A 2. évaddal kapcsolatban már több mint egy vázlatos elképzelésünk van. Sokkal előrébb vagyunk a tervvel, mint a durva ötlet fázisában.

Persze ez nem feltétlenül jelent garanciát arra, hogy ezek a tervek megvalósulnak. De jó jel arra, hogy A 3-test-probléma még messze nem ért véget.

​Visszatérnek a szereplők a 2. évadban?

Ha a sorozat visszatér, a fő szereplőgárda biztosan követni fogja. (Legalábbis azok, akiknek a karakterei túlélték az első évadot.) Ezek a színészek valószínűleg Jess Hong (Jin Cheng), Eiza González (Auggie Salazar), Benedict Wong (Clarence "Da" Shi), Jovan Adepo (Saul Durand), Liam Cunningham (Thomas Wade), Sea Shimooka (Sophon), Marlo Kelly (Tatiana) és Saamer Usmani (Raj) lesznek.

Nagyon remélem, hogy lesz második évad. Mert Jin Cheng az egyik legmenőbb, legszaftosabb karakter, akit valaha játszottam. De olvastam a könyveket is, szóval tudom, mi fog következni. Félelmetes lenne, ha meg kellene indokolnom ezeket a döntéseket, és be kellene lépnem azokba a világokba

− mondta Hong.

​Mikor érkezik a 2. évad?

A Collidernek adott SXSW-interjúban Benioff, Weiss és Woo elárulták, hogy remélik, gyorsan haladnak a második évaddal: ha zöld utat kapnak és az időbeosztás is működik, még 2024 vége előtt elkezdhetik a forgatást. De 2026 előtt ne számítsunk A 3-test-probléma új fejezetére. Weiss hozzátette, a sorozat „nagyon munkaigényes. Nem lesz könnyebb elkészíteni, csak egyre nehezebb".

​Hány évad lesz összesen?

A showrunnerek legalább három évadot képzelnek el. A Total Film Podcastnak adott interjúban Woo megosztotta, hogy reményeik szerint mindhárom könyvet adaptálják, de a harmadik könyv vaskos cselekményét lehet, hogy két évadra kell majd felosztani.

Forrás: Elle

Nyitókép: Netflix