Eric és Otis a Szexoktatás egyik jelenetében

5 sorozat tinikről, amit szeretni fogsz, ha máris hiányzik a Szexoktatás

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi még mindig nem hevertük ki, hogy véget ért a Netflixen a Szexoktatás című sorozat.


A Laurie Nunn által készített sorozat messze az egyik legértőbb és legprogresszívebb vígjáték a felnőtté válás egyedi fordulataival. Otis (Asa Butterfield), Eric (Ncuti Gatwa) és Maeve (Emma Mackey) megtanítottak minket a legjobb szexuális felvilágosító tippekre, és a sorozat nem riadt vissza olyan témáktól sem, mint a mentális egészség és a testkép fontossága. Most pedig, hogy véget ért, nem tudjuk, mivel töltsük be az általa hagyott űrt. Hogy segítsünk, összegyűjtöttünk pár hasonló hangvételű tinidrámát, melyeket elérhetsz a Netflixen vagy az HBO-n.

​1. Eufória

A Szexoktatáshoz képest merőben más hangvételű ez a népszerű HBO-dráma, amely sötétebb témákat feszeget, a kábítószerrel való visszaéléstől az öngyilkosságig. A történet egy Rue nevű problémás tinédzser körül forog, aki a szerelem, a veszteség és a függőség között navigál. Így talán nem ez a legjobb választás, ha egy felvillanyozó, nevetésre késztető sorozatot keresel. Az Eufória mégis kiemelkedik szexpozitív üzenete és árnyalt LMBTQ+ karakterei miatt.

​2. Elit

A spanyol sikersorozat a Las Encinas, egy tekintélyes spanyolországi magániskola diákjait követi, ahol rejtélyes gyilkosságok történnek és heves drámák folynak. A sorozat szép számmal tartogat meglepő fordulatokat és a feszültséget, mindezt romantikával keverve. Számíthatsz pár olyan intim jelenetre, amely a Szexoktatás legvadabb pillanataival is vetekszik.

​3. Skins

Ha egy újabb úttörő coming-of-age sorozatot keresel, amely nem riad vissza az ellentmondásos témáktól sem, hadd mutassuk be a Skins-t. Az angliai Bristolban játszódó sorozat középpontjában egy csapat középiskolás diák áll, akik olyan problémákkal küzdenek, mint a depresszió, a kábítószerrel való visszaélés, a tinédzserterhesség és az étkezési zavarok, miközben átesnek a kamaszkoron és próbálják megtalálni az identitásukat.

​4. Több, mint normális

Gondolj rá úgy, mint a Szexoktatás szelídebb és furcsább kistestvérére. A vígjáték-dráma Sam, egy 18 éves autista fiú történetét követi, aki egy izgalmas (és félelmetes) önfelfedező útra indul. Útközben egyre nagyobb függetlenségre tesz szert, és elég sokat tanul a szerelemről és a szexről.

​5. A ki***tt világ vége

A 17 éves James − egy önjelölt pszichopata − azt tervezi, hogy megöli lázadó osztálytársát, Alyssát. Ám amikor együtt vesznek részt egy autós kiránduláson, közelebbi kapcsolatba kerülnek egymással, és ez megnehezíti James eredeti tervét. Ez nem egy tipikus coming-of-age mese – a fekete humor kedvelőinek ajánljuk, akiket nem riaszt vissza a traumák feltárása sem.

Forrás: Pure Wow

Nyitókép: Profimedia