Otis, a Szex oktatás sorozatának főszereplője

Ezért biztos, hogy nem lesz 5. évada a Szex oktatásnak a Netflixen

A Netflix siker sorozata, a Szex oktatás idén szeptemberben visszatért a negyedik és egyben befejező évadával, amit a rajongók már tűkön ülve várnak, bár csalódottak, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy Otist és barátait láthatják. De miért döntöttek úgy ekkora siker mellett a készítők, hogy befejezik a sorozatot?


Az év elején derült ki, hogy a Szex oktatás negyedik évada egyben az utolsó is lett, melyet a sorozat készítője, Laurie Nunn egy nyílt levélben jelentett be a rajongóknak.

A levélben Nunn kifejtette:

„Olyan sorozatot akartunk készíteni, amely választ ad néhány olyan kérdésre, amelyek mindannyiunkban felmerültek a szerelemmel, a szexszel, a barátsággal és a testünkkel kapcsolatban. Valamit, ami segített volna abban, hogy a bennünk lakozó tinédzserek egy kicsit kevésbé érezzék magukat egyedül. Lenyűgöző volt látni, hogy a műsor milyen kapcsolatot teremtett az emberekkel szerte a világon, és reméljük, hogy néhányan közületek is egy kicsit kevésbé érezték magukat egyedül”

– mondta, majd azt is megválaszolta, miért döntött úgy, hogy nem folytatja a sorozat készítését.

Az ok

„Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de ahogy az új évad témái és történetei kikristályosodtak, világossá vált, hogy ez a megfelelő időpont a befejezésre. A sorozat legtöbb szereplője már túl van a tinédzserkoron és új szerepeket is vállalnak, így most kell lezárni az elvarratlan szálakat.”

Azt már biztosan tudjuk, hogy a Szex oktatás nem kap folytatást, de lesz-e spin-off sorozata?

Lesz Szex oktatás spin-off?

Bár hivatalosan senki és semmi nem erősítette meg ezt a gondolatot, egy interjú, melyben a sorozat alkotója beszélt mégis kelt egy kis reményt a rajongókban.

Nunn az interjú során elmondta, hogy bár tervei szerint most szünetet tart és más dolgokon kezd gondolkodni, Moordale egy igazán különleges világ és a tinédzserekről írni mindig nagyon szórakoztató.

„Úgy gondolom, hogy még mindig van lehetőség arra, hogy még többet fedezzünk fel ebből a világból.”

Milyen befejezésre számíthatunk?

Az utolsó évadot Otis (Asa Butterfield) és Eric (Ncuti Gatwa) azzal nyitja, hogy a Cavendish Sixth Form College-ban egy új szexklinikát hoznak létre. Eközben Otis azon kapja magát, hogy megküzd a távolság kérdésével közte és Maeve (Emma Mackey) között, aki az Egyesült Államokba utazott, hogy a Wallace Egyetemen tanuljon.

A sorozat alkotója nemrég a The Guardiannek adott interjújában azt mondta:

„Bízom benne, hogy a befejezésben van egyfajta keserédesség, és hogy minden benne van, amire az emberek vágynak, még ha nem is lesz teljesen tökéletesen lezárva.”

Nyitókép: Instagram