egy ember táncol az utca közepén

Öt módszer, amivel több örömöt lelhetünk az új évben​

Nehezen indul az év? Segítünk! Ahhoz gyűjtöttünk tippeket, hogy hogyan indítsuk energikusan, harmonikusan és boldogan 2022-t.

1. Alakítsuk ki a reggeli rutinunkat

selective focus photography of black pen on book

Fotó: Bookblock/Unsplash

Az egész napunkat képes meghatározni az, hogyan ébredünk és kelünk ki az ágyból. Nem szabad azonnal dolgozni vagy a telefonunkhoz nyúlni, mert ezekkel negatív behatásokkal indulunk a napnak. Olyan tevékenységet érdemes végezni kezdésnek, ami boldoggá tesz minket. Lehet ez olvasás vagy naplóírás is, a lényeg, hogy ne legyen megerőltető. Emellett fontos a hidratálás, így — még a kávé előtt — fogyasszunk gyümölcslevet vagy vizet.

2. Vigyünk több zöldséget és színt a tányérunkra

A különböző zöldségek fontos tápanyagokat hordoznak, ezért lényeges a fogyasztásuk. Nem kell vegánnak lennünk, elég, ha valamilyen köretből többet készítünk a főétel mellé, vagy a turmixunkba csempészünk egy kis zöldet. Mindemellett, ha a tányérunkon több szín van, akkor élénkebben ténykedhetünk a nap további részében.

3. Ismerjük meg testünk szeretetnyelvét

egy n\u0151 fut reggel

Fotó: Unsplash/Alex McCarthy

Fontos az olyan testmozgás megtalálása, amit szívesen végzünk. Az edzést nem lehet erőltetni, mert akkor nem ragaszkodunk hozzá a nehezebb időszakokban, így örökre abbahagyhatjuk. Viszont ha olyan tevékenységet választunk, ami csábít minket, akkor egyszerre örömet is okozunk magunknak, valamint a napi aktivitásunk is biztosítva van.

4. Keressünk egy kreatív hobbit

Miközben a boldogságot keressük a felnőtt éveinkben, nem szabad elfeledkeznünk a bennünk élő gyerekről sem— írta a Vogue. Egy kreatív hobbival olyan boldogságot szabadíthatunk fel magunkban, amik kikapcsolnak és egy rövid időre gondtalan állapotba repítenek.

5. Lassítsuk le az életünket

egy n\u0151 medit\u00e1l

Fotó: Unsplash/Katerina Jerabkova

Ezt rengeteg apró módszerrel lehet elérni, például a lassú zuhanyozással, aprólékos sütéssel vagy akár a reggeli kávénk rituálészerű elkészítésével. Néha elengedhetetlen, hogy pár percet kapkodás nélkül magunkra fordítsunk.