Michelle Yeoh

Részletek az idei Oscar-díjátadóról, amiket nem láthattál a közvetítésben

Lezajlott a 2023-as Oscar-díjátadó, a győztesek tehát megkapták a megérdemelt aranyszobraikat. Az eseményt online lehetett követni, viszont voltak olyan részletek, melyeket nem mutattak a közvetítésben. Alábbi cikkünkbe ezek közül gyűjtöttük össze a legérdekesebbeket.


1. Csokoládéból Oscar-díj és gyors távozók

A díjátadót követő bálon csokoládéból készített Oscar-szobrok várták a vendégeket. Ezt a kis meglepetést nagyon sokan örömmel fogadták, viszont sajnos voltak olyan hírességek is, akik nem jutottak el odáig. Néhány sztár korábban távozott az eseményről eltérő indokok miatt. Biztosan volt, aki nem szeretett volna bulizni, illetve olyan is, akinek valamilyen más elfoglaltsága támadt.

Colin Farrell például tizenéves fiával vett részt az eseményen, melynek végén sietve távoztak. Elmondása szerint haza kellett menniük, ugyanis gyermekének másnap iskolája volt.

2. A zöld szoba

Ahogyan azt megszokhattuk, az Oscar-díjátadón minden helység tündökölt és valamilyen különleges hangulatot árasztott. Így volt ez az Oscar Greenroom-mal is, mely a nevéhez hűen minden tekintetben zöld volt ebben az évben. A szobában a műsorvezetők és a győztesek pihenhettek a műsor alatt. A díszletet tekintve a szervezők ügyeltek arra, hogy minden fenntartható úton szerzett anyagokból készüljön.

3. A Dolby Theatre bárja

A Dolby Theatre-ben berendezett bár és kiszolgálórész az a hely, ahol a világhírű színészek és színésznők nassolnivalókhoz és italokhoz juthattak. A gála szüneteiben bátran látogathatták ezt a pultot, hogy feltöltsék koktélpoharaikat, vagy valamilyen finom harapnivalót szerezzenek az est hátralévő részére. Idén például fűszeres karamellás popcorn és csokoládés mix volt a menün.

4. Minden, mindenhol, mindenkor stábjának összefogása

A Minden, mindenhol, mindenkor című nagysikerű produkció kétségtelenül uralta az idei gálát. Összesen hét kategóriában győzedelmeskedett, melybe bele tartoztak a legjobb női fő- és mellékszereplő kategóriák is. Amikor ezeket a győzelmeket kihirdették, akkor az egész teremben hangos ünneplés kezdődött. Ez azért volt így, mivel a jelöltek arra használták plusz jegyeiket, hogy a stáb tagjait meginvitálhassák az eseményre.

Ennek köszönhetően nagyjából hatvan ember volt jelen az idei Oscaron a film munkatársai közül.

Íme néhány érdekesség az Oscar-díjátadóról:

Nyitókép: Getty

Forrás: Vanity Fair