Paradicsomos-mogyorószószos tésztasaláta a nyári estékre
Mivel a főzés egy lábas tészta elkészítésére korlátozódik az alábbi mennyei tésztasalátánál, így a melegebb nyári napokon is gyorsan és egyszerűen összedobható.
Hozzávalók
- 225 g szárított udon tészta vagy spagetti
- Növényi olaj (a tésztához)
- 350 g érett (beefsteak-)paradicsom
- 85 g krémes mogyoróvaj
- 6 cl almaecet
- 60 g chilipehely
- 3 evőkanál szójaszósz
- 4 teáskanál cukor
- 115 g cseresznyeparadicsom, félbevágva
- 40 g sózott pörkölt földimogyoró
- 50 g (bolti) sült mogyoróhagyma
- Vékonyra szeletelt újhagyma és durvára vágott koriander (a tálaláshoz)
Fotó: Unsplash
1. lépés: Főzzük meg a tésztát egy közepes fazék forrásban lévő, sós vízben 1 perccel tovább, mint ahogy a csomagoláson szereplő utasítás írja. Szűrőedényben szűrjük le a tésztát, és folyó hideg víz alatt öblítsük le. Locsoljuk meg egy kevés növényi olajjal (kb. 1 teáskanálnyi; ez megakadályozza, hogy a tészta összeragadjon), és forgassuk össze. Tegyük félre a tésztát.
2. lépés: Közben vágjunk le egy vékony szeletet az egyik paradicsom aljáról. A paradicsomokat a vágott végüknél kezdve egy nagy tál fölött egy dobozos reszelő legnagyobb lyukain addig reszeljük, amíg csak a lapos paradicsomhéj és a szár marad; dobjuk ki. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, az almaecetet, a chili pelyhet, a szójaszószt és a cukrot, és keverjük össze erőteljesen, amíg a szósz sima lesz.
3. lépés: Adjunk a mártáshoz a cseresznyeparadicsomokat és a félretett tésztát, és keverjük össze, amíg a szósz jól bevonja az egészet.
4. lépés: Rendezzük el a tésztasalátát egy tálon, és a tetejére tegyük a pörkölt földimogyorót és a sült mogyoróhagymát. Szórjuk rá a vékonyra szeletelt újhagymát és a durvára vágott koriandert.
Ez is érdekelhet: Káros lehet az egészségedre, ha így főzöd a tésztát
Nyitókép: Shutterstock