egy pár nő tagja ül az ágyban, mellette a férfi alszik

Ez az alvásmódszer megmentheti a párkapcsolatodat

Az együttélésnek vannak megpróbáltatásai, különösen, ha egy ágyon osztozunk.


Valószínűleg ezért is robbant be a TikTok-on a skandináv alvásmódszer, amelynek lényege, hogy egyszerűen át kell alakítani az ágyneműt, ami nemcsak visszaadja az alvási zen-t, de megmenti a kapcsolatot is.

Abból jelentős problémák adódhatnak, ha a partnered éjszakai szokásai miatt jóval kevesebbet alszol. Általánosságban elmondható, hogy a pároddal közös ágy előnyös lehet − nem csak a kapcsolatod, de az alvásod egészsége szempontjából is −, és sok esetben valóban jobb alváshoz vezethet. A Better Sleep Council szerint a szerelmünk mellett alvás hatására az agyban oxitocin szabadul fel, ami csökkentheti a szorongást, és a nyugalom és biztonság érzését keltheti, így jobb és mélyebb alvást biztosít. Sőt, a partnered (gyengéd) légzése olyan ritmust hozhat létre, amely hatására könnyebben elalszol.

De nyilván ez nem mindig van így. Lehet, hogy a partnered úgy horkol, mintha egy autó készülne beindulni, vagy szeret késő estig fennmaradni, miközben ég a villany. A horkoláson kívül a paplanfoglalás az egyik fő probléma, amivel a párok szembesülnek.

De egy okos TikTok-videó a skandináv faház tulajdonosától, Cecilia Blomdahltól olyan megoldást mutatott be, amelyet a felhasználók „életbevágóan fontosnak" nyilvánítottak.

@sejsejlija Do you do it the same way?? #svalbard #longyearbyen #swedish ♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) - Instrumental - Lesfm & Olexy
Minden alkalommal, amikor megcsinálom az ágyamat, rengeteg kommentet kapok. A nevem Cecilia, és Svalbardon élek, egy Északi-sarkhoz közeli szigeten, de eredetileg Svédországból származom. Európában eléggé elterjedt az a mód, ahogyan mi az ágyunkat csináljuk, de teljesen más, mint Amerikában, és az Egyesült Királyságra sem jellemző. A legfőbb különbség? Nálunk itt két paplan van

− írja Cecilia a videójában.

Ha azon kapod magad, hogy véget nem érő kötélhúzós csatát játszol a paplannal, és az éjszaka felénél paplan nélkül ébredsz, a skandináv alvásmóddal végre pontot tehetsz a takaró-zsákolós kérdés végére.

Ahhoz, hogy skandináv stílusban rendezd be az ágyadat, először is szükséged lesz egy lepedőre, és szerezz be két kétszemélyes paplant. Fogd az első paplant, és fektesd le kicsit több mint feléig az ágyra, majd ismételd meg a második takaróval úgy, hogy átfedjék egymást. A további kényelem érdekében húzz egy ágytakarót az ágy aljára, és kész is az irigylésre méltó ágy, amelybe alig várod majd, hogy bemássz.

@bed.threads Replying to @itsbebeholland888 the Scandinavian sleeping method has entered the group chat! 🛌💤 #BedThreads #linen #bedding #bedroomdecor #tipsandtricks #sleeping #sleepinghacks #lifehack #couples #coupletok #bedroomcheck ♬ pink white frank ocean cover by remi wolf - remiwolf

Egy másik TikTok, a @bed.threads még arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a párod szereti a forró-meleget, de te inkább valami szellősebbet szeretnél, akkor ennek megfelelően választhatod ki a paplanodat. Lehet, hogy egyszerűnek tűnik ez a módszer, de rengeteget változtathat az alvásminőségeden. Nem hiszed? Próbáld ki!

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Glamour UK