Egy szerelmespár egymás kisujját fogja

Stabil párkapcsolatra utal, ha ilyen a párod testbeszéde

A romantikus kapcsolatok stabilitására már azokból a mozdulatokból is lehet következtetni, amik a közösen eltöltött idők alatt mutatkoznak. Az ölelések és a kézfogások mellett vannak egyértelműbb jelek is, melyekből néhányat kigyűjtöttünk az alábbi cikkünkbe.


1. Gyakori, apró érintések

A kézenfogva sétálás és az ölelés egyértelmű jelei a vonzalomnak, valamint a kötődésnek, de természetesen az apró érintések is ugyanezt a hatást keltik. A társalgás közbeni simogatás vagy hasonló apró gesztusok mindenkinek jól esnek, egy kapcsolatban pedig megnyugvást jelenthetnek a párok tagjainak.

2. Egymás mozdulatainak tudat alatti lemásolása

Laurel House — társkereső és párkapcsolati szakértő — elmondásai alapján azok a párok, akik tudat alatt leutánozzák egymás kis mozdulatait és tartásait, erős kötődésről tesznek tanúbizonyságot.

„Bár megteremtheted az összhangot, a kapcsolatban álló pároknál ez gyakran természetes módon történik. Ahogyan két ember együtt ásítozhat, ami egy tudatalatti jele annak, hogy van kapcsolat, vagy kapcsolat iránti vágy, a testbeszéd tükrözése az egyéneknek azt az érzést adja, hogy nincsenek egyedül"

— olvashatjuk a szakértő meglátását a Martha Stewart oldal cikkében.

3. Erős szemkontaktus

A pillanatok nagyon sokat elmondanak a rejtett érzelmekről, valamint az egyértelmű utalásokról is. Egy hosszú pillantás vagy egy röpke szemkontaktus is bírhat extra jelentőséggel a párok életében, és mindkettő jelentheti a megrendíthetetlen szeretetet. Amennyiben többször is elkapod a párod pillanatát, mondjuk egy baráti beszélgetés közben, akkor a kapcsolatotokban még jelen van a szenvedély.

4. Egymás irányába hajlás

Akár a szoba két végében foglalnak helyet a felek, akár egymás mellett, az egymás felé hajlás az imádatnak és az őszinte érdeklődésnek egy félreértelmezhetetlen jele. Míg az elfordulás azt hangsúlyozza, hogy a partner nem vesz részt a témakörben, addig az egymás irányába nézés, valamint a felsőtest igazítása tudat alatt támasztja alá a partner vonzalmát.

5. Hosszú csókok

A csókolózás egy nagyon intim cselekedet egy szerelmespár életében, viszont nem mindegy annak a milyensége sem. A hevesség és az idő hossza nagyon sok mindent képes elárulni a felekről. A több másodpercig tartó köszönő- és búcsúcsókok egészséges kapcsolatról árulkodnak.

6. Nyitott tenyér

„Kutatások szerint a tenyerünk megmutatása beszélgetés közben nyitottságot, őszinteséget és közvetlenséget mutat. Alapvetően azokat a dolgokat, amelyeket a legtöbb ember keres egy erős kapcsolatban"

— mondja egy szakértő.

Ezzel szemben, amikor olyan emberrel beszélünk, akinek keresztben van a karja, az nagyon zárkózottnak tűnik a társaságon belül. Egy kapcsolatban az a jó, ha a felek közvetlenek és megbíznak egymásban.

Nyitókép: Shutterstock