Pattanás ellleni tapaszért nyúló kéz

Ezért érdemes pattanás elleni tapaszt használni

Egyre népszerűbbé válnak a pattanás elleni tapaszok, melyek hatékony eredménnyel és diszkrétebb megjelenéssel könnyen levesznek a lábukról minket.A pontosítás kedvéért, ezek a praktikus folteltávolítók már jó ideje főszereplők Ázsiában, az Egyesült Államokban és hazánkban csak néhány évvel ezelőtt váltak divatossá.

A pattanásos tapaszok hidrokolloidból készült kis matricák (egyesek más pattanások elleni összetevőkkel, például szalicilsavval vannak átitatva), amelyek felszívják a folyadékot és csökkentik a gyulladást, hogy elősegítsék a bőr gyorsabb gyógyulását.

A pattanás elleni tapaszok típusai

  • Hidrokolloidos: A hidrokolloid felszívja a felesleges folyadékot. Ez a fajta pattanástapasz egyéb hozzáadott összetevők nélkül ideális a látható fehér fejjel rendelkező foltok kezelésére, mivel segít eltávolítani a gyulladásos felesleges gennyt és faggyút és felgyorsítjuk a gyógyulási folyamatot.
  • Hidrokolloid + szalicilsav: A szalicilsav antibakteriális tulajdonságai miatt jó összetevő a pattanásos foltokban. Olajban oldódó savként képes mélyen bemerülni a pórusokba és felbontani a faggyút, és tovább segíti a hidrokolloidot abban, hogy a szükségtelen folyadékokat eltávolítsa a pattanásból.
  • Microdart szalicilsavval + niacinamiddal + hialuronsavval: A szalicilsavval, niacinamiddal és hialuronsavval átitatott Microdart tapaszok nagyon jól segítenek a pattanások elleni küzdelem és gyógyító összetevők koktéljának befecskendezésében a korai stádiumban lévő foltokba és/vagy a mélyen a felszín alatt lévő pattanásokba.
  • Hidrokolloid + Madecassoside + Teafaolaj + Aloe: Az ázsiai gázlóból kivont triterpene, nyugtató madecassoside és aloe, valamint antibakteriális teafaolaj hozzáadása a hidrokolloidhoz hatékony keverék lehet az irritáció leküzdésére és a gyógyulás elősegítésére.
  • Hialuronsav + Niacinamid + Édesgyökér kivonat + Kojic sav: A nagy pattanások elmúltával felbukkanhat az akne utáni hiperpigmentáció. Az olyan összetevők, mint a niacinamid, az édesgyökér-kivonat és a kojinsav, segítenek elhalványítani a sötét foltokat, míg a hialuronsav hidratáló hatású.

Előnyök

A gyógyulás elősegítése: a legtöbb pattanásos folt hidrokolloid alappal rendelkezik, ami segít a gyulladásos genny elvezetésében és elősegíti a gyógyulást.

Megnyitja az eltömődött pórusokat: A szalicilsav egy jól ismert béta-hidroxisav, amely ideális azok számára, akiknek zsíros, pattanásos bőrük van. Mivel olajban oldódik, behatol a pórusokba, és feltöri a felesleges olajat és faggyút, és felszabadítja azokat. Az elhalt hámsejteket is hámlasztja, és antibakteriális, így segíthet a foltok gyógyulási folyamatában.

Gyulladáscsökkentő: a niacinamid gyulladáscsökkentőként hat a foltokra, jótékony hatással van a hiperpigmentációra, és a nedvesség megtartásával segít helyreállítani a bőr lipidgátját. Az aloét tartalmazó tapaszok jól hidratálják a bőrt, és megakadályozzák a pattanás túlzott kiszáradását.

Hidratálást és nedvességet biztosít: A hialuronsav a bőrben természetesen megtalálható nedvesítőszer. Helyileg alkalmazva hatékonyan vonzza a vizet a bőrbe, így hidratálja és rugalmasabbá teszi.

Baktériumok elpusztítása: A teafaolaj gyulladáscsökkentő és természetesen antimikrobiális hatású. A teafaolajat tartalmazó pattanásos tapasz elpusztíthatja azokat a baktériumokat, amelyek részt vesznek a pattanások kialakulásában.

Erősíti a bőr védőrétegét: A Madecassoside javítja és megerősíti a bőrgátat, amelyet a pattanások károsíthatnak.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock