Francia pedikűrrel ellátott lábak

Ezzel a trükkel csodás pedikűrt készíthetünk otthon is

Van, amikor egyszerűen nincs elég időnk, hogy eljussunk a pedikűröshöz. Az otthon is könnyen felhelyezhető öntapadós műköröm az ilyen alkalmak esetén nagy segítség lehet.


Az öntapadós műkörmöt nemcsak felhelyezni könnyű, de tartós is, így nem kell majd úgy javítgatni őket, mint a lepattogzott lakkot. A drogériában ma már kapható a kézre, valamint a lábra készített, méretezett öntapadós műköröm. Általában a köröm alján lévő ragasztóval készülnek.

A mai öntapadós opciók általában valódi lakkkal vagy géllakkokkal készülnek, így úgy néznek ki és az viselésük is olyan, mint a valódi pedikűré, nem pedig egy matricáé, mondja Pattie Yankee amerikai körömművész. Emellett az öntapadós verzió előnyei közé tartozik a könnyű felvitel és a saját kezű elkészíthetőség.

Biztonságos?

A felhelyezhető körmök összességében biztonságosak, azonban nem mindenkinek valók. Yankee szerint a valódi öntapadós körmök, amelyeket ragasztófüllel alkalmaznak, vagy már tartalmaznak ragasztóanyagot, biztonságosak. Ezek azonban gyakran az állítólagos viselési időn túl is biztonságban maradnak, ezért két hét után mindig el kell távolítani őket.

„A lábujjkörmök hajlamosak sok nedvességet tárolni, ezért 14 napnál tovább semmiképpen sem szabad viselni őket. Ez segít megőrizni a természetes lábkörmök egészségét, és biztosítja, hogy a csapdába esett nedvességből ne kezdjenek el baktériumok kialakulni”

– mondja Yankee.

Mivel az öntapadós körmük a matrica alján beágyazott akrilát alapú ragasztóval készülnek, további ragasztóra vagy akrilátra nincs szükség, hacsak nem akarjuk megpróbálni meghosszabbítani a matricák élettartamát, mondja Dana Stern amerikai bőrgyógyász.

Az akrilátok potenciálisan problémásak, mivel allergiás reakciókat okozhatnak, ha a bőrrel érintkeznek. Bár a reakció kockázata meglehetősen alacsony (mivel az akrilát mennyisége meglehetősen alacsony), azok, akik úgy döntenek, hogy ragasztót adnak hozzá, belefuthatnak ebbe a problémába.

Stern kiemeli, hogy ne agresszívan húzzuk le a körmöket, mivel az onikolízist, a körömlemez körömágyról való leválását okozhatja, ha a terméket nehéz eltávolítani, és agresszív húzást igényel. Ha azonban jól toleráljuk a ezt a fajta műkörmöt, és az eltávolítása könnyű, fantasztikus körömépítési lehetőségről van szó.

Mielőtt felhelyeznénk őket, fontos, hogy teljesen megtisztítsuk és rendbeszedjük a lábainkat.

„Formázza meg a lábkörmeit, tolja vissza a körömágybőrt, és tisztítsa meg a körmeit acetonnal vagy izopropil-alkohollal, hogy a természetes körmök mentesüljenek az olajoktól és a maradványoktól”

– mondja Yankee.

Az is fontos, hogy a felhelyezés előtt teljesen szárazak legyenek a lábkörmeink, hogy a nem kívánt nedvesség ne szoruljon be a műkörmök alá.

Válasszunk ki egy-egy megfelelő méretű öntapadós körmöt minden lábujjhoz, majd kezdjük el a körmök felhelyezését. Egyes műkörmöknél egy átlátszó, lehúzható hátlapi fólia takarja a ragasztót, míg másoknál ragadós fülek találhatók. A ragadós fülek esetében helyezzük fel azokat minden egyes lábkörömre, és távolítsuk el a fóliát a ragadós fülek tetejéről, hogy láthatóvá váljon a ragasztó. Ha ragasztós műkörmökkel van dolgunk, vigyünk fel egy kis mennyiségű körömragasztót minden egyes nyomható lábköröm aljára. Befejezésül igazítsuk a felnyomható körmöt az egyes körömágybőrökhöz, nyomjuk le erősen, és szükség esetén vágjuk le vagy formázzuk meg.

Hogyan lehet eltávolítani a felhelyezett körmöket?

Bár az eltávolításuk kissé macerás, nem nehéz. A ragacsos fülre nyomott lábkörmök esetében először is bőséges mennyiségű körömágybőr-olajat kell felvinni minden köröm tövére. Ezután óvatosan használjunk egy körömágybőr pálcikát, hogy fellazítsuk és elengedjük a műkörmöt.

A felragasztott préselt körmök esetében a folyamat egy kicsit összetettebb. Vágjuk le a körmöt a lehető legrövidebbre, majd reszeljük le a felragasztott köröm felső felületét. Ezután vigyünk fel körömágybőr olajat minden körömre és körömágybőrre, majd helyezzünk egy kis darab acetonnal átitatott pamutot minden egyes köröm tetejére, és tekerjünk minden egyes körmöt fóliába.

Ennek 10-15 percig kell áznia, mielőtt a felpuhult vagy meglazult terméket egy manikűrpálcikával leszednénk. Alkalmazzuk újra a fóliát és az acetonnal átitatott vattát, és szükség szerint ismételjük meg a műveletet, amíg a felnyomódó anyagot teljesen el nem távolítjuk.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock