Ezzel az 5 tippel jelentős összegeket spórolhatsz

Ezzel az 5 tippel jelentős összegeket spórolhatsz

Egyszerű és gyors eredményt hozó praktikákkal könnyen megspórolhatunk némi pénzt.


1. Felesleges szolgáltatások lemondása

Számos felesleges előfizetésünk lehet, melyek némelyikére nem is biztos, hogy emlékszünk. Lehet, hogy az ingyenes promóciós időszak alatt iratkoztunk fel egy új streaming szolgáltatásra, majd elfelejtettük lemondani. De az is lehet, hogy még él az edzőtermi tagságunk, igaz, a koronavírus előtt mentünk el utoljára edzeni. Nézzük át a havi bankszámlakivonatokat, az ismétlődő előfizetési díjakat átkutatva benne.

2. Befizetések automatikussá tétele

Sokak számára okoz problémát, hogy fejben kell tartani a számlák befizetési határidejét. Az egyik egyszerű módja a megtakarításnak, hogy számláinkat nem megcsúszva fizetjük be, mivel sok cég késedelmi díjat számít fel ilyenkor. A rendszertelen jövedelemmel rendelkezőknek kevésbé érdemes automatizálni a számlák kifizetését.

3. Jutalom-és hűségprogramok

Érdemes feliratkozni kiváltani kedvezménykártyát az általunk leggyakrabban látogatott élelmiszerboltokban és drogériákban, melyek rendszeres használatával pénzt spórolhatunk vagy jutalompontokat és kedvezményeket szerezhetünk a következő vásárlásokhoz Arra azonban fontos figyelni, hogy emiatt ne csapjon át az akciós termékek megvétele túlvásárlásba.

4. Fizessünk készpénzzel

A bankkártyás fizetés egyszerű és gyors, azonban könnyen becsaphatjuk az agyunkat vele, mivel nem látjuk fizikai valójában, mennyi pénzt költöttünk. Ha készpénzzel fizetünk, ott megvan a fizikai keret, mennyit tudunk költeni.

5. Felesleges tárgyak eladása

Sokunk otthonában lapul számos olyan dolog, amit egyszer megvettünk, de valójában nincs rá szükségünk és csak ott hever a sarokban. Érdemes összegyűjteni ezeket és eladni. Egyre több online oldal áll rendelkezésre ahhoz, hogy megunt dolgainkon továbbadjunk. Egy garázsvásár is szóba jöhet, ha egyszerre több tárgyat szeretnél eladni.

(Hamu és Gyémánt)

Nyitókép: