Tökfűszeres latte fahéj rudakkal és tökökkel a háttérben

Így készítsd el otthon a tökéletes pumpkin spice lattét

Oda leszünk ezért a természetesen édesített, tejmentes, sütőtök fűszeres latte receptért.


Itt a sütőtökszezon, jöhetnek a jobbnál jobb receptek. Ezeknek nem feltétlenül kell komoly, nagy fogásoknak lennie, lehetnek a őszi-téli italkülönlegességek is, mint az alábbi pumpkin spice latte, vagyis sütőtök fűszeres latte, melyet könnyen elkészíthetünk házilag is. Nemcsak olcsóbb, mint a bolti vagy kávézókban kapható verziói, hanem jóval kevesebb cukor is kerül bele, ha mi magunk készítjük.

Hozzávalók

  • Presszó kávé
  • Tej: az ízletes, krémes elemért. Bármilyen típusú jó, de lehetőleg olyat használjunk, amelyik jól habzik.
  • Tök íz: érdemes valódi sütőtök pürét használni, plusz egy kis sütőtökös fűszert, hogy megkapjuk az igazi őszi ízeket.
  • Édesítőszer: 1-2 evőkanál tiszta juharszirupot használjunk, hogy természetes módon édesítsük a sütőtökfűszeres tejeskávét. Egy kis vaníliakivonatot is hozzáadhatunk az édes ízek kiemeléseképpen.
  • Tejszínhab (opcionális)
  • 2 adag eszpresszó (vagy 1,2 dl forró, frissen főzött kávé)
  • 2,4 dl csésze tej, lehetőleg olyan tej, amely jól habzik (mi a zabtejet szeretjük)
  • 3 evőkanál sütőtökpüré
  • 1-2 evőkanál juharszirup
  • 1 teáskanál sütőtök fűszer
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Tejszínhab a tetejére (opcionális)

1. Egy kis lábasba töltsük bele a tejet, és közepesen alacsony hőfokon addig melegítsük, amíg forró lesz és majdnem forrni kezd. Fontos, hogy a tej ne forrjon fel.

2. Készítsük el a presszó kávét, és öntsük egy nagy bögrébe vagy egy üveg befőttesüvegbe. Keverjük bele a sütőtökpürét, a juharszirupot, a sütőtök fűszert és a vaníliát, amíg jól össze nem keveredik.

3. Egy tejhabosító segítségével habosítsuk a tejet körülbelül 30 másodpercig vagy addig, amíg habos nem lesz, majd öntsük a bögrébe a sütőtökös eszpresszó keverék tetejére.

4. Ha szeretjük, tegyünk a tetejére tejszínhabot, és szórjuk meg egy kis extra sütőtök fűszerrel vagy fahéjjal.