nő borral a kezében

4 tipp, hogy hogyan randizz egy távolságtartó partnerrel

Túl vagytok az új kapcsolat mézeshetek szakaszán, és látszólag minden tökéletesen jól alakul, azonban egyszer csak a partnered elhúzódik. Ne ess pánikba!


Ilyenkor elkezded megkérdőjelezni önmagad, a partnered és a kapcsolatot, miközben csupán arról van szó, hogy a kapcsolat hatalmi harc fázisában a kötődési stílusotok válik a legmarkánsabbá. A kötődést erősítő cselekedetek segítenek megteremteni a boldog párkapcsolatot. Íme néhány tipp a Good Men Project cikkének segítségével, ha elutasító-elkerülő partnered van.

​Tér

egym\u00e1snak h\u00e1ttal \u00e1ll\u00f3 p\u00e1r

Fotó: Matteo Raw / unsplash

Az egyik legijesztőbb dolog, amikor azt hallod, hogy a partnerednek térre van szüksége. Gyakran a szakítás előszobájaként tekintünk erre a mondatra. De egy elutasító-elkerülő esetében ez nem így van. Nekik valóban térre van szükségük az önnyugtatáshoz és az érzelmeik szabályozásához. Korábbi kapcsolataikban nem hallgatták meg őket, ezért önmagukra hagyatkoznak.

Amikor úgy érzed, partnered bezárkózik, tekints rá úgy, hogy csak helyrehozza magát, nem elhatárolódik. Mondd, hogy látod, hogy térre van szüksége, és állj rendelkezésére, ha a feltöltődés után újra jól érzi magát. Ha elismered partnered térigényét, megnyitod az ajtót, hogy később hozzád forduljon. Ez egy folyamat, de a "küzdelem" végén egy bizalomra kész partner áll majd veled szemben.

Nyomás

Az elutasító-elkerülő rémálma, hogy túlterheltnek vagy nem elégnek érzi magát. Ez az egyik ok, ami miatt bezárkóznak. A nyomás érzése aktiválja a sebeiket, és az egyszerű kijelentésekből személyes ügyet csinálnak.

A kommunikáció kulcsfontosságú:

  • nem várhatod meg, amíg a szükség haraggá változik
  • vágyaidat a "mi” szemszögéből mutasd be, és ne kritikaként
  • kommunikáld, hogy ezek a célok nektek mint párnak segítenek, ahelyett, hogy arról beszélnél, hogy ez hogyan segít neked

Partnered jól fog reagálni, ha azt érzi, mindkettőtök hasznára cselekszik.

​Tempó

nevet\u0151 p\u00e1r a l\u00e9pcs\u0151n \u00fclve

Fotó: Randy Kinne / unsplash

Az elutasító-elkerülő nem fog kitérni egy kapcsolat elől, de biztosan nem is fog belerohanni. De ne aggódj; nem kerülik az elköteleződést. Ennek a kötődési stílusnak alapvető szükséglete a kapcsolat állapotának hiper-tudatossága. Egy folyamat számukra, hogy életmódjukat és gondolkodásmódjukat az életükben éppen jelen lévő kapcsolathoz igazítsák.

Add meg a kapcsolatnak az időt azzal, hogy a "mi" szemszögéből kommunikálsz. Győződj meg róla, hogy nem áldozod fel a saját igényeid az ő időbeosztásának való megfelelés érdekében. Közöld, hogy mit szeretnél, de kérdezd meg, hogyan tudnak az érdekeitek találkozni.

​Konkrét feladatok

Egy gyors példa. Azt mondod a partnerednek, hogy: "ma este vacsorát készítek, tudnál hozni egy kis kenyeret?". Egy elutasító-elkerülő számára ez nem tiszta: milyen típusú kenyeret hozzon, és mennyit?

Utálják a tehetetlenség érzését, így ha olyan feladatot kapnak, ahol nem egyértelmű, hogy hogyan végezzék el, ismét elszigetelődésbe és bezárkózásba menekülnek. Hozz létre inkább konkrét cselekvési feladatokat, akár képi ábrákkal. Amint tudják, hogy mik az igényeid cselekvés formájában, megbízhatóvá válnak.

​Következetesség

vid\u00e1m p\u00e1r a kukoric\u00e1sban

Fotó: Romane Van Troost / unsplash

A partnerednek következetesen dolgoznia kell a sebeken és a kiváltó okokon, amik ezeket a szükségleteket létrehozzák. Hogy ne szigetelődjenek el, amikor úgy érzik, túlterheltek.

Ez az útmutató talán segít megérteni és alakítani a partnered mentalitását, és ezáltal hozzájárul kapcsolatotok növekedéséhez. Ezek a tippek segítenek megnyitni a kommunikációt, amire az elutasító-elkerülő személyek támaszkodnak. Ne feledd, az első számú tipp, hogy mindig a "mi"-ről van szó.

Nyitókép: Pablo Merchán Montes / unsplash