Kávézó teraszán randizó pár

6 toxikus randizási szokás, amiket el kéne felejteni

Utolsó pillanatban lemondjuk a randit vagy el sem megyünk, mert meggondoltuk magunkat, de erről nem tájékoztatjuk a másik felet. Nem túl jó fej dolgok. De vannak olyan tényezők, amiket befolyásolhatunk: a saját viselkedésünket. Ráadásul ha nem túl egészséges rutinokra támaszkodunk, akkor szabotálhatjuk a szerelmi életünket. Íme, 6 mérgező randizási szokás, amit minél előbb felejtsünk el.

1. Túl sokáig beszélgetünk online, de még nem találkoztunk

Mielőtt észrevennénk már minden este lefekvés előtt beszélgetünk, és szinte mindent tudunk a másikról. Csakhogy még nem találkoztunk személyesen. Jó, hogy megnyílhattok egymásnak, de a köztetek lévő digitális fal a közelség hamis érzetét keltheti. Amellett, hogy nem tudhatjuk, hogy a személyes kémia megvan-e, nem látjuk őt a világ kontextusában, hogyan érintkezik más emberekkel, hogyan viselkedik nyilvánosan, hogy a beszélgetési stílusunk valóban összeilleszthető-e személyesen.

2. Jelentéktelen dolgok miatt leírni az embereket

180 centi magas? Megvan. Aranyos kutyája van? Remek. Várjunk csak, Rák a horoszkópja? Viszlát. Ismerősen hangzik? Akár ezek, akár más miatt elutasítunk valakit a randi közepén, lehet, hogy csak kifogást keresünk arra, hogy ne foglalkozzunk vele. Ne feledjük, ez nem ugyanaz, mintha válogatósak lennénk, vagy magas elvárásaink lennének – lehet és kell is, hogy olyan válogatósak legyünk, amennyire jólesik –, de ha olyan dolgok miatt zárjuk ki az embereket, amelyekről logikusan tudjuk, hogy nem számítanak, különösen mielőtt találkoznánk velük, akkor idő előtt eleve kizárjuk a a potenciális kapcsolatokat.

3. Azonnali szikra várása

Az első randi előtt teljesen normális, ha a várakozás hullámzik. De ne hagyjuk, hogy az elvárásaink kiszínezzék a hús-vér változat értékelését, amikor végre találkozunk a másikkal. Ahelyett, hogy a hiányosságokra fókuszálnánk, tartsuk nyitva a szemünket, hogy mi mást árulnak még el nekünk.

4. Nem vagyunk őszinték magunkhoz

90 százalékig biztosak vagyunk benne, hogy kapcsolatot akarunk, de a srác, akivel múlt hétvégén találkoztunk, nyíltan megmondta, hogy valami lazábbat szeretne. Mégis, érzelmileg intelligensnek tűnik, szóval... miért ne néznénk meg, hova vezet a dolog? Bár ez a stratégia köztudottan alkalmanként beválik, figyeljünk arra, hogy vajon az olyan emberek választása, akik nem felelnek meg az igényeinknek, nem jelent-e számunkra mintát.

5. Internetes keresgélés az első randi előtt

Eltekintve egy nagyon alapvető kereséstől, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy valaki nem bűnöző, a legtöbb keresgélés csak furcsa hangulatba hoz minket és többet árt, mint használ.

6. Nem vagyunk hajlandók sebezhetők lenni

Nem kell mindent kiöntenünk a másiknak, de ha elzárkózunk, és csak a felszíni beszélgetéseknél maradunk, akkor gyorsan elakadunk. Merjünk igazi tartalmakat megosztani a másikkal, és vállaljuk fel, hogy érzelmileg sebezhetők vagyunk. Legyen szó akár a hobbinkról, szenvedélyünkről vagy valami újdonságról, amit tanultunk, ne féljünk megnyílni. Gyakran megtapasztalhatjuk, hogy a beszélgetés emlékezetesebb lesz, ha többet mutatunk meg magunkból.

(PureWow)

Nyitókép: Shutterstock