Csokoládé-Eszpressó Martini​, másik nevén Cocoatini

Romantikus Valentin-napi koktél, nem csak szerelmeseknek: Cocoatini

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a Valentin-napi Csokoládé-Eszpresszó Martini, másik nevén a Cocoatiniét.


Hozzávalók:

  • csokoládészirup
  • 4,5 cl (Godiva) csokoládélikőr
  • 4,5 cl Kahlua
  • 4,5 cl Baileys
  • 6 cl lefőzött eszpresszó
  • 6 cl 12%-os tejszín

Elkészítés:

Díszítsünk csokoládésziruppal egy martinis poharat. Közben keverjük össze némi jéggel a csokoládélikőrt, a Kahluát, a Baileys-t, az eszpresszót és a tejszínt egy shakerben. Jól rázzuk össze az egészet, hogy könnyű és krémes legyen, majd szűrjük le az előkészített pohárba. Kívánság szerint friss málnával díszítsük.

Csokol\u00e1d\u00e9-Eszpress\u00f3 Martini\u200b, m\u00e1sik nev\u00e9n Cocoatini

Fotó: Pinterest

Nyitókép: Pinterest