Női vendég haját vágó fodrász

Ez a legrosszabb, amit mondhatsz a fodrászodnak

Nem örülnek neki annyira.

„A legrosszabb, amit egy fodrásznak mondhatsz, 'Megbízom benned'. Értékelem az érzéseket, de tízből kilencszer az ügyfeleim, akik ezt mondják nekem, a végén elégedetlenek az eredménnyel, mert rájönnek, hogy mégiscsak valami mást akartak”

– mondja egy fodrász a Purewow-nak.

Nem számít, milyen régóta járunk hozzá vagy hogy milyen képzett, még a legjobb fodrász sem tudhatja pontosan, hogy milyen frizurát képzelünk el, hacsak nem mondjuk el neki pontosan.

„Sokkal hasznosabb, ha az ügyfél úgy jön be, hogy legalább egy elképzeléssel rendelkezik arról, milyen változtatásokat szeretne, hogy elvégezzem. Még jobb, ha fényképeket mutatnak arról, hogy mit szeretnének, így együtt dolgozhatok velük, hogy kitaláljuk, mi lehetséges anélkül, hogy károsítanánk a hajukat”

– teszi hozzá.

Mindenki másképp értelmezi a színeket, a tónusokat és az elhelyezést, ezért hasznos, ha néhány referencia képpel megyünk a fodrászhoz.

Ha határozatlanok vagyunk és még nem sikerült eldöntenünk, hogy milyen frizurát szeretnénk, kérjük a fodrász segítségét, de ne bízzuk rá teljesen a döntést. Így segíthet leszűkíteni a lehetőségeket, figyelembe véve a hajunk állagát és egyéb szempontokat.

A lényeg, hogy minél világosabbak vagyunk a fodrásszal, annál valószínűbb, hogy elégedettek leszünk az új frizuránkkal.

(Purewow)

Nyitókép: Shutterstock