![Sajttorta málnával díszítve](https://in.hu/media-library/eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJpbWFnZSI6Imh0dHBzOi8vYXNzZXRzLnJibC5tcy81MTgxMjEyMi9vcmlnaW4uanBnIiwiZXhwaXJlc19hdCI6MTc4MDIzMDQ0OX0.498hsR6LuEKsm6vxuEkYC3RGxop7vfxhiVJ-uYSL8c0/image.jpg?width=1200&height=600&quality=85&coordinates=0%2C164%2C0%2C181)
Mennyei tavaszi desszert, sütés nélkül
Hozzávalók
- 250 g keksz (pl. graham keksz vagy háztartási keksz)
- 100 g vaj (olvasztott)
- 400 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 250 ml tejszín
- 100 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- vanília kivonat (opcionális)
- gyümölcsök vagy lekvár a tetejére (pl. eper, málna vagy sárgabarack)
Elkészítés
1. Törjük össze a kekszet egy zacskóban, amíg morzsás nem lesz.
2. Keverjük össze a morzsákat a olvasztott vajjal, amíg jól össze nem áll az egész.
3. Egy 20-23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk az aljára és az oldalára a kekszes-vajas keveréket. Nyomkodjuk le jól, hogy egyenletes legyen az alap és tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjen.
Fotó: Unsplash
4. Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília kivonatot (opcionális).
5. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá. Lassan keverjük hozzá a tejszínhabot a krémsajtos keverékhez, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Keverjük addig, amíg krémes és egynemű állagú lesz a töltelék.
6. Öntsük a krémes tölteléket a hűtőből kivett kekszes alapra, és simítsuk el egyenletesen.
7. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 4-6 órára, vagy akár egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjen. Miután a sajttorta megdermedt, díszítsük gyümölcsökkel vagy lekvárral a tetejét.
Nyitókép: Unsplash