Sajttorta málnával díszítve

Mennyei tavaszi desszert, sütés nélkül

Édességet készítenénk, de nem akarunk sütni? Az alábbi sütés nélküli sajttorta recept szuper finom és egyszerűen összedobható.

Hozzávalók

  • 250 g keksz (pl. graham keksz vagy háztartási keksz)
  • 100 g vaj (olvasztott)
  • 400 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 250 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília kivonat (opcionális)
  • gyümölcsök vagy lekvár a tetejére (pl. eper, málna vagy sárgabarack)

Elkészítés

1. Törjük össze a kekszet egy zacskóban, amíg morzsás nem lesz.

2. Keverjük össze a morzsákat a olvasztott vajjal, amíg jól össze nem áll az egész.

3. Egy 20-23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk az aljára és az oldalára a kekszes-vajas keveréket. Nyomkodjuk le jól, hogy egyenletes legyen az alap és tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjen.

Sajttorta, \u00e1fonyaszemekkel d\u00edsz\u00edtve

Fotó: Unsplash

4. Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília kivonatot (opcionális).

5. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá. Lassan keverjük hozzá a tejszínhabot a krémsajtos keverékhez, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Keverjük addig, amíg krémes és egynemű állagú lesz a töltelék.

6. Öntsük a krémes tölteléket a hűtőből kivett kekszes alapra, és simítsuk el egyenletesen.

7. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 4-6 órára, vagy akár egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjen. Miután a sajttorta megdermedt, díszítsük gyümölcsökkel vagy lekvárral a tetejét.


Nyitókép: Unsplash