Karjait felemelő nő, rózsaszínű háttér előtt

4 tipp a valaha volt legsimább hónaljért

Gyakran minden erőnket arra fordítjuk, hogy az arcunk sima és puha legyen, a testünk, például a hónaljunk pedig háttérbe szorul. Utóbbi a bőr kevésbé látható területei közé tartozik, így előfordulhat, hogy sokszor elhanyagoljuk az ápolásukat. Nyáron azonban többet mutatjuk a hónaljunkat is, az alábbi 4 tippel pedig a legtöbbet hozhatjuk ki belőle.

1. Rendszeres hámlasztás

Ha a sima bőr a cél, a hámlasztást gondosan be kell építeni a rutinunkba. A hámlasztás segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, melyek eltömíthetik a pórusokat, és elősegíti a kollagénszintézist, ami javítja a bőr textúráját. Emellett segít megőrizni a bőr feszességét és feszességét.

Használjunk gyengéd kémiai hámlasztót, mely a fizikai hámlasztókkal szemben nem okoz nagyobb traumát, de gyengéden segít ragyogni és javítani a bőr minőségét a hónalj alatt.

A kémiai hámlasztás savas oldatokat, például szalicilsavat, tejsavat vagy glikolsavat használ a bőrön, hogy elősegítse a stimulációt, ami hámlást eredményez. A fizikai hámlasztók, például az apró gyöngyökkel ellátott termékek irritációt és traumát okozhatnak a bőrön.

A sima hónalj elérésének trükkje az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a hámlasztás és aközött, hogy ne irritáljuk ezt az érzékeny bőrt. Ha dudoros, szőrtüszőkkel teli a hónaljunk, általában kémiai hámlasztót érdemes használni. Kezdjük hetente egyszer, majd csak a tolerálhatóság függvényében növeljük.

Érdemes gyengéd kémiai hámlasztókat alkalmazni a durvábbakkal szemben, inkább tejsavat, mint cukros peelinget használjunk.

2. Hidratálás

Az egészséges bőrhöz elengedhetetlen a hidratálás, és ez a hónalj bőrére is igaz. A keratolitikus hatóanyagokat tartalmazó hidratálószerek segítenek kíméletesen eltávolítani az elhalt hámsejteket a felszínről. Az olyan összetevők, mint a glikolsav, a tejsav és a szalicilsav olyan aktív összetevők, amelyek számos vény nélkül kapható hidratáló krémben szerepelnek, és elősegítik a sima, hidratált bőr kialakulását.

Érdemes zuhanyzás után hidratáló krémet kenni a hónaljra, ez segíthet megnyugtatni és puhítani a bőrt, így kevésbé lesz hajlamos az irritációra és a gyulladásra. Emellett segíthet csökkenteni a dudorok és az érdesség megjelenését, különösen hámlasztó használata után.

3. Tilos a száraz borotválkozás

Könnyű ellustulni a borotválkozással kapcsolatban, és a száraz borotválás a hónaljban jó megoldásnak tűnhet, de a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ne borotválkozzunk bőrápoló termékek nélkül, ha sima hónaljat szeretnénk.

Mindig használjunk borotvagélt és olyan borotvát, amelynek pengéi tiszták, és gyakran cseréljük őket. A borotválkozási irritáció és a dudorok elkerülése segít a simább hónalj elérésében.

A borotvahab vagy -gél használata mellett a szakértők azt javasolják, hogy a szőrzetet puhítsuk fel egy gőzölgő zuhanyozással, borotválkozás előtt hámlasszuk le a területet, használjunk éles pengét, és hidratáló krémmel zárjuk a borotválkozást.

4. Végleges szőrtelenítés

Egy másik, tartósabb megoldás lehet a lézeres szőrtelenítés. Ez vitathatatlanul a legdrágább megoldás az összes közül, és időt, valamint elkötelezettséget igényel, de hosszú távon sima hónaljat és tartós eredményt eredményez.

A lézeres szőrtelenítés hatékony módja a borotválkozással járó borosta eltüntetésének. A lézeres szőrtelenítés jellemzően körülbelül hat-nyolc hónapig tarthat, négy-hat hetente történő kezeléssel, a személytől és a szőrnövekedési mintától függően. Egyeseknél gyorsan látható eredmény, míg másoknál makacsabbak a szőrszálak, amelyek több kezelést igényelnek.

Ha a lézer a simább hónalj megoldásaként kerül szóba, fontos, hogy a szakember által adott pontos utókezelési utasításokat kövessük a legbiztonságosabb és legtartósabb eredmény érdekében.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock