Meghan Markle a Titanic Belfastban tett látogatása előtt, Harry herceggel való észak-írországi útjuk során 2018. március 23-án Belfastban

Ez Meghan Markle trükkje a valaha volt legfinomabb steak recepthez

A gasztronómia iránt lelkesen érdeklődő Markle konyhai kísérletezései során kifejlesztett egy atombiztos módszert arra, hogyan lehet a steaket a következő szintre emelni.

Köztudott, hogy Meghan Markle otthonosan mozog a konyhában, nemrég pedig egy jótékonysági célból készülő szakácskönyvben osztotta meg tortareceptjét. Aki rendszeresen főz, annak jó néhány trükk van a tarsolyában, így Markle-nek is.

Egy 2016-os interjúban elárulta, hogy mielőtt otthon felszolgálná a steaket, mindig ad hozzá egy utolsó simítást: egy kis citromlevet.

„Senki sem érzi a citrom ízét, de ez igazán kiemeli a steak ízét.”


Hallottunk már arról, hogy a pác részeként a nyers steakre citromot tesznek, hogy megpuhítsák, de miután megsült, arról kevesebbet tudni. A citrusfélék nem véletlenül működnek a steak-kel olyan jól. Ahogy a citromlé képes feldobni a hal ízét, úgy a steak-ét is. A citromlé savassága átvágja a hús zsírját, és kiegészíti a sós, elszenesedett külsőt a grillről frissen levett filében.

Ha tehát a steak túlságosan átsült, próbáljuk ki ezt a trükköt, hogy citromot adunk hozzá. De ha egyszerűen csak az ízét szeretnénk feldobni, arra is szuper megoldás lehet a citrom.

Ha pedig igazán flancos fogást dobnánk össze, menjünk még egy lépéssel tovább, és próbáljuk meg felturbózni a steaket egy citromos-fűszeres mártással. Párosítsuk egy tál sült krumplival és egy pohár vörösborral, és máris egy királyi étkezéshez méltó vacsorát készítettünk.