Grillezett görögdinnye mézzel

Ez az isteni sült dinnye lehet a grillszezon sztárja

Ezt a sós köretet a dinnye, a só és a tejszín klasszikus párosítása ihlette.

„A só és a dinnye klasszikus kombináció. Például a sonkába csomagolt dinnye. A tejszín és a dinnye ugyanilyen klasszikus. Például a sonkába csomagolt dinnye. A tejszín és a dinnye ugyanilyen klasszikus”

– írja Abra Berens amerikai séfPulp című új szakácskönyvében.

A grillezett dinnye receptje tahinivel, chiliolajjal és szezámmaggal mindkét kombinációból merít valami frisset és újat.

Hozzávalók:

  • 120 g tahini
  • Egy 2 kilós sárgadinnye, héját eltávolítva, szeletekre vágva
  • Extra szűz olívaolaj
  • 6 cl chili olaj
  • 2 evőkanál szezámmag, pirítva

Elkészítés:

1. Egy kis tálban keverjük fel a tahinit néhány evőkanál forró vízzel, amíg sima, könnyű és habos nem lesz, körülbelül 2 percig.

2. Locsoljuk meg a dinnyét olívaolajjal.

3. Forró grillen pirítsuk a dinnye lapos oldalát, amíg elszenesedik, körülbelül 2 percig. Fordítsuk meg, és pirítsuk meg a másik oldalát is. Tegyük a dinnyét egy tálalótálra.

4. Tálaláskor kanalazzuk a dinnyére a felvert tahinit, locsoljuk meg a chiliolajjal, szórjuk meg sóval, és szórjuk rá a szezámmagot.

Nyitókép: Shutterstock