Szabadtéri mozik Budapesten? Mutatjuk a legjobbakat!

Szabadtéri mozik Budapesten? Mutatjuk a legjobbakat!

A nyár beköszöntével elérkezett a szabadtéri mozik szezonja is. Ez Budapestre különösen igaz, a fővárosban ugyanis számtalan jó lehetősége van azoknak, akik nem szeretik a multiplex helyszíneket. De vajon melyek a legjobbak? Mutatjuk!


VÁRkert Mozi

Várkert Bazár, Facebook

A Várkert Bazár szabadtéri mozija elsősorban a hazai alkotásokra helyezi a hangsúlyt. Az 2021-es programban megtaláljuk például a Hab vagy a Spirál című magyar filmeket, de a szervezők egy válogatással is készülnek a Friss Hús rövidfilmes fesztivál legjobb alkotásaiból. A belépőjegy egységesen 2500 forintba kerül.

Budapest Rooftop Cinema

Budapest Rooftop Cinema

Már a 8. szezonját kezdő Budapest Rooftop Cinema idén is a Mammut Bevásárlóközpönt tetején foglal helyet. A mozi az elmúlt időszakban teljesen megújult, ezzel is extra élményeket szeretne kínálni a film rajongóknak. A klasszikus alkotások mellett premierekkel várnak minket a szervezők, de akár a különleges tematikus programokra is érdemes kilátogatni. Ilyen lesz például a Women's Night vagy az Audiovisual Live Cinema performanszok.

Mad Kert Mozi

Mad Scientist, Facebook

Sör és mozi együtt? Naná! Így megy legalábbis a Mad Scientist nevű kézműves sörfőzde kertmozijában. A filmvetítések mellett olyan egyéb programokkal is várják az érdeklődőket, a fogyasztó vendégek számára pedig a belépés ingyenes.

Budapest Kertmozi

Budapest Kertmozi ,Facebook

A Budapest Film Zrt. több szabadtéri mozit üzemeltet városszerte, (Városmajori Szabadtéri Színpad, a Hunyadi tér, a Városháza park és a Virág Benedek Ház) amelyek az előző évekhez hasonlóan idén is várják a látogatókat.

A vetítések ingyenesek, azonban előzetes regisztráció szükséges a honlapjukon.

Partmozi 

Fellini Római Kultúrbisztró, Facebook

Dunapart, popcorn és egy jó film. Talán így lehetne a legjobban körülírni a római parton található Fellini Római Kultúrbisztró szabadtéri moziját, mely az egyik legegyedibb és leghangulatosabb kertmozi az egész városban. A filmvetítések minden szerdán 21.15-kor kezdődnek, a részvétel ingyenes, de érdemes időben érkezni, hogy biztosan találjunk magunknak helyet.