Piros szívformát szétszakító kezek

4 jel, hogy jobban teszed, ha szakítasz a pároddal

Amikor először kezdjük észrevenni a párkapcsolatunkba bekúszó kétségeket, elég nyomasztónak érezhetjük azokat. Mikor javíthatatlan a kapcsolat, és mikor érdemes elengedni a másikat? Íme, négy jel, hogy talán jobb lenne külön.

1. Már nem bízunk a másikban

Előfordult már, hogy hazugságon kaptuk a másikat, vagy rájöttünk, hogy nem a teljes igazságot mondta el valamivel kapcsolatban? Ha gyakran érezzük úgy, hogy konkrétan arra várunk, hogy csalódjunk a partnerünkben, érdemes átgondolni a kapcsolatot.

Ha viszont azt érezzük, szeretnénk helyrehozni a dolgokat, fontos a nyílt kommunikáció, az segíthet visszaszerezni a bizalmat. Ez sok idő és munka, de megéri, ha fontos számunkra a kapcsolat.

2. Egyedül érezzük magunkat a kapcsolatban

Azért, mert fizikailag nem vagyunk egyedül, lelkileg a legmagányosabbnak érezhetjük magunkat, a társunkkal az oldalunkon is. Még egy párkapcsolatban is hamar magányosak lehetünk, ha hiányzik a mélyebb érzelmi kapcsolat a másikkal, nem érdeklik az egyiket a másik számára fontos dolgok, vagy fordítva. Egymás mellett, de nem együtt élünk, ami ideig-óráig működik, de hosszú távon fájdalmas érzéseket okozhat.

3. Úgy érezzük, több erőfeszítést teszünk, mint a partnerünk

Ha közös programot csinálunk, nekünk kell kitalálnunk a helyszínt és magát a tevékenységet, esetleg többször is emlékeztetnünk kell a másikat arra, hogy ne feledkezzen el az eseményről. Előfordulhat, hogy csak mi kezdeményezünk, akár beszélgetésben, akár testiségben vagy mindig mi vásárolunk vagy látjuk el az otthoni teendőket.

Ezek következtébn nem csoda, ha teljesen kimerülünk. Nem érdemes ezt megvárni, még időben jó, ha beszélünk erről a másikkal.

4. Nem emlékszünk, mikor nevettünk velük utoljára

Ha már nincs humor, nevetés és öröm a kapcsolatban, az igencsak intő jel. A kapcsolat állóvízzé alakult, csak a szürke hétköznapok jellemzik, amitől szinte kimenekülve, inkább mindig a barátainkkal töltjük együtt a szabadidőnket.

Ha rég voltak már önfeledt pillanataink a másikkal, arról is érdemes beszélni.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock