mossa a haját egy nő a zuhany alatt

Ezzel a módszerrel örökre búcsút mondhatsz a száraz hajvégeknek

Annyi szépségápolási trend bukkan fel a TikTokon, hogy még mi is nehezen tudunk lépést tartani velük. De van egy, ami most különösen megragadta a figyelmünket. A Hair Sandwiching Method, azaz „hajszendvicselés" ugyanis azt ígéri, hogy teljesen átalakítja a hajunk állapotát.A zuhany alatt használt technika hatékonyan tisztítja a fejbőrt, miközben nem szárítja ki a hajvégeket – azaz többé nem kell a szárazsamponra hagyatkoznod, hogy elkerüld a töredezett hajvégeket. Talán a TikTok-on már te is hallhattál a bőrünknek szánt nedvességszendvicsekről, ugyanezt alkalmazzuk most a hajunkra.

Íme minden, amit a „hajszendvicselésről” tudni kell!

​Mi az a „hajszendvics” módszer?

A hajszendvics módszer, más néven fordított hajmosás a kondicionáló-sampon-kondicionáló sorrendet követi. Ha száraz a hajad, vagy hajlamos vagy a töredezett hajvégekre, akkor neked való. A kondicionáló gátként viselkedik a samponnal szemben, miközben azt leöblíted a fejbőrről. Ráadásul a hajvégeken is megkapod a kondicionáló előnyeit, hogy leküzdhesd a sampon szárító hatását. A lehető leghidratáltabban tartja a hajat.

​Milyen előnyei vannak a „hajszendvicselésnek”?

Ez egy nagyszerű módja a kiszáradt hajvégek csökkentésének, miközben minimalizálja a zsíros fejbőr kialakulását. A fő előnye, hogy megóvod a hajadat a felesleges samponozástól a hajvégeken, és kondicionálóval hidratáltan tartod őket. Viszont a töveket továbbra is nagyon jól meg kell mosnod, hogy ne zsírosodjanak.

​Kinek használ leginkább a „hajszendvicselés"?

g\u00f6nd\u00f6r haj\u00fa n\u0151

Fotó: Getty Images

A göndör hajtípusok profitálnak a legtöbbet, mivel ők hajlamosabbak a kiszáradásra, és könnyebben károsodnak a hő- és vegyszeres szolgáltatásoktól, mint az egyenes, vastagabb haj. A hajtípusoktól eltekintve a szendvics módszer különösen előnyös azoknak, akiknek zsíros a fejbőrük, de szárazak a hajvégeik.

​Hogyan készíts „hajszendvicset"?

Ez csak egy általános útmutatót a hajad típusához és preferenciáihoz igazíthatod.

  1. Öblítsd át az egész hajadat − a töveket és a hajvégeket.
  2. Alkalmazz kondicionálót csak a hajvégeidre, és próbáld meg elkerülni, hogy rögtön nagyon nedvesek legyenek.
  3. Vidd fel a samponodat, és dolgozd be a fejbőrödbe, amíg a kondicionáló még a hajvégekben van.
  4. Öblítsd ki jól mind a sampont, mind a kondicionálót.
  5. Újra alkalmazd a kondicionálót, esetleg hajmaszkot. Fésüld át a kondicionálót egy széles fogú fésűvel.
  6. Öblítsd ki teljesen.

Persze, ez plusz néhány percet vesz igénybe, de tényleg segít a szörnyű száraz hajvégek leküzdésében, miközben a hajtöveid frissek maradnak.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images