Hailey Bieber

Hailey Bieber kedvenc frizurája hajhullást okozhat − így kerülheted el

Ha rákeresel a TikTok-on a „slicked-back bun" (szoros konty) kifejezésre, közel 600 millió találatot kapsz − ez a nappalra és estére is kitűnő frizura nem csak a hírességek kedvence.


Azonban a kedvelt stílus megbosszulja magát: a túl szoros kontyok hajhullást okozhatnak. Ha mindenképpen ragaszkodsz ahhoz, hogy a hajszálaidat lófarokba vagy kontyba húzd, van néhány egyszerű módszer, amivel elkerülheted a kopaszodást

Nemrég Sofia Richie Grainge slicked-back konty tutorialja terjedt vírusként az interneten. Ő úgy hívja, hogy „elegáns, lusta lány konty". A tiszta, nedves hajra egy tonna fehérjével dúsított hajmaszkot visz fel, szinte áztatja benne a haját. Ezután egy kis krémet ad hozzá, a hajszálait szétválasztja, az egyik részt egy vékony gumival köti össze. Végül szorosan hátrahúzza a maradék haját, és egy másik gumival rögzíti a kontyot. Befejezésül még több krémet és hajolajat ken fel a fényesség érdekében.

@sofiarichiegrainge

Sleek lazy girl bun 🫶🏼

♬ original sound - Sofia Richie Grainge

Egyszerűen gyönyörűen néz ki, ahogy Bella Hadid, Kim Kardashian és Hailey Bieber is, amikor slicked-back frizurát csinálnak. De van néhány komoly probléma ezzel a verzióval.

Az első maga a nedves haj szoros hátrakötése. A nedves haj sérülékenyebb, mivel jobban nyúlik. A haj feszülése mikroszakadásokat okozhat, ami lehetőséget ad a vontatási alopecia kialakulására, ami a folyamatos feszülés okozta hajhullás. A babahajak és a vegyileg kezelt haj különösen veszélyeztetett.

A hajhagymákat fokozatos húzása elvékonyodást vagy kopasz foltokat eredményezhet, különösen a hajvonal és a halánték körül, és ez nedves és száraz hajra egyaránt igaz.

Ha hetente vagy kéthetente egyszer csinálod ezt a frizurát, az teljesen rendben van, de ha naponta csinálod, az valóban a hajszálak fáradásához vezethet. Ez akkor következik be, amikor a túlzott nedvesség behatol a hajba, ami duzzadást és a hajhagymák károsodását okozza.

Bella Hadid

Fotó: Getty Images

Sajnos nem ez az egyetlen probléma Grainge frizurájával: a hajmaszk sem a legelőnyösebb. Ha követed a csomagoláson található utasításokat, nem lesz baj, de ha túl sokáig hagyod benne a „javító," kötésépítő maszkot, az többet árthat, mint amennyit használ.

Ezért alkalmazz hidratáló maszkot.

Amellett, hogy túl sok fehérjét juttatsz a hajadba, ami esetleg törékenyebbé teszi, a maszk irritálhatja a bőrödet, ha egész nap rajta hagyod. Eltömíthetik a hajhagymákat, illetve hajritkulást és hajhullást okozhatnak. A termékek bizonyos összetevői csak arra valók, hogy kiöblítsük őket a hajból.

Szóval, szereted a hátrafésült kontyot, apró változtatásokkal alkalmazhatod továbbra is.

A legfontosabb, hogy akkor formázd a hajad, amikor száraz. Az is hasznos, ha selyemből vagy szaténból készült, kíméletes hajgumit használsz, hogy csökkentsd a töredezést a hajvégeken.

Ha már elkezdett ritkulni a halántékodon, vagy bármilyen más kopasz foltot észlelsz, keress fel egy bőrgyógyászt, hogy kizárja az egyéb okokat. Ezután egy ideig inkább a laza, kusza kontyot részesítsd előnyben, a hajad imádni fog érte.

Forrás: StyleCaster

Nyitókép: Getty Images