szárasz sampont fúj a hajára egy nő

5 tipp, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a száraz samponodból

A sampon és a kondicionáló után a szárazsampon a valaha volt egyik legjobb hajviseletet biztosító találmány. Hogy hogyan lehetett túlélni száraz sampon nélkül a feltalálása előtt, el sem tudjuk képzelni.


Megússzuk vele a zsíros hajat és a heti kétszeri hajmosást. És mégis, sokan vannak, akik nem szeretik a szárazsampont, vagy nem tudják jól használni. Vajon van helyes és helytelen módja a szárazsampon használatának? A profik szerint a szárazsampon sokkal többet tud, mint gondolnánk: volument ad, textúrát javít, és még abban is segíthet, hogy a frizura hosszabb ideig tartson. Görgess tovább az útmutatóért, hogyan hozd ki a legtöbbet kedvenc formuládból!

​1. Rázd fel a flakont!

Ez az utasítás minden flakonon rajta van, és létfontosságú első lépés. A szárazsampon általában keményítőből készül, ami az egyik legfontosabb összetevő, amely felszívja a felesleges zsírt. A keményítő leülepedhet az aeroszolos formulák alján, ezért fel kell rázni, hogy a formula a lehető legjobban működjön, és a legjobb eredményt adja.

​2. Válaszd szét a hajad!

Ahelyett, hogy az egész fejre permeteznéd, válaszd szét a hajad szakaszokra (hogy megtaláld a zsíros foltokat) − ez segít, hogy mindent lefedj, és valóban a haj gyökeréig érj.

Közben tartsd a flakont legalább 20 cm-re a fejbőrtől. A szárazsamponnál fontos, hogy ne fújjunk túl sok spray-t a hajunkra, mert az fehér maradványokat hagyhat.

​3. Hagyd állni!

egy n\u0151 f\u00fajja a sz\u00e1razsampont a fej\u00e9re

Fotó: Shutterstock

Ezt a lépést könnyű kihagyni, ha rohansz. Pedig mielőtt kifésülnéd a szárazsampont a hajadból, fontos, hogy hagyd állni a formulát, hogy kifejthesse a hatását, és felszívja a felesleges olajat.

​4. Keféld ki!

A fehér maradványok elkerülése érdekében fésüld át a tincseket az ujjaiddal, miközben fújod. Ezután használj kefét, hogy egyenletesen oszlasd el a szárazsampont, és ne legyen látható a túl sok maradék.

​5. Használd éjszakára!

Ismered azt az érzést, amikor a hajad szuper zsíros, de semmivel nem tudod magad rávenni arra, hogy késő este megmosd, megszárítsd és formázd? Nos, kiderült, hogy éjszaka is alkalmazhatod a kedvenc szárazsamponodat. Sőt, a szakértők szerint ez azt jelenti, hogy hosszabb ideje van felszívni az olajat, így megakadályozza, hogy a hajad még zsírosabb legyen éjszakára.

Nyitókép: Shutterstock

(Marie Claire)