Kigombolt ingű, szőrös mellkasát mutató férfi

Mit mond egy szőrös mellkas egy férfi intelligenciájáról?

Úgy tűnik, a szőrös mellkas és a testszőrzet elárulhat valamit egy férfi IQ-járól.


A szőrös mellkas magasabb intelligenciát jelez egy férfinál, derült ki egy kutatásból. Dr. Aikarakudy Alias pszichiáter megállapítása szerint a szőrös mellkas gyakoribb a magasan képzett férfiak, például az orvosok körében.

Alias az Egyesült Államokban végzett felmérést férfi orvosjelöltekről, és azt találta, hogy 45 százalékuk nagyon szőrös.

Ehhez képest a férfiak 10 százalékának volt nagyon szőrös a mellkasa az általános népességben.
Ugyanez volt a helyzet akkor is, amikor Alias a hallgatók tudományos rangsorát vizsgálta. A mérnöki diplomával rendelkezők körében a legjobb hallgatóknak több testszőrzetük volt, mint az alacsonyabb helyezetteknek.

A bizonyítékoknak itt még nincs vége.

A magas intelligenciájú embereket összefogó Mensa társaság 117 férfi tagja körében végzett felmérés szerint az átlagosnál nagyobb valószínűséggel van szőrös mellkasuk. A legintelligensebbeknek a hátukon is volt szőrzet.

Összehasonlításképpen Alias a bokszolók testszőrzetét is megvizsgálta. A világranglista-vezető bokszolók képeit megvizsgálva megállapította, hogy a világbajnokok kevésbé szőrösek, mint a nem bajnokok.

Persze, nem minden intelligens ember testét borítja szőrzet. Jó példa erre Albert Einstein, akinek állítólag egyáltalán nem volt testszőrzete.

Mégis felmerül a kérdés, hogy mit jelent mindez a testszőrzetüket borotváló férfiak modern divatja szempontjából? Lehet, hogy ezzel magasabb intelligenciájuk büszke jeleként borotválják le magukat?

Nyitókép: Shutterstock