Egy isteni szósz, amit nem érdemes kihagynod a salátádból!
Unod már a Cézár-öntetet? Nincs kedved spárgát pirítani, hogy felturbózd a salátád? Ajánlunk egy mennyei szószt, ami a lehető legkisebb erőfeszítéssel dobja fel az olykor egyhangú saláták ízét.
Úgy tűnhet, hogy a csípős szósz jobban illik a steakekhez és a tenger gyümölcseihez, de szerencsére ez nem így van, hiszen még a leghervadtabb zöldeket is isteni csemegévé varázsolja. Megmutatjuk, hogyan építheted be a Tabascót könnyedén!
Ez is érdekelhet:Ezek a római saláta különleges egészségügyi előnyei
A csípős szószok remekül megfűszerezik az ételt. De a Tabasco kis adagokban inkább ecetes és pikáns, mint csípős jegyeket biztosít, így könnyebben beilleszthető a legkülönfélébb receptekbe. Ugyanez nem mondható el az általában sűrűbb vagy csípősebb paprikából készült szószokról. A Tabasco a spektrum enyhébb oldalát képviseli, így jobban illeszkedik a salátákhoz is.
Hogyan használd?
Először is, fogj egy kis üveg mérőpoharat, és nyomj bele egy kis púpnyi dijoni mustárt. Ezután szórj bele sót, borsot, fokhagymát, pirospaprika pelyhet és a Tabascót. Keverd össze az egészet, majd adj hozzá néhány kanál olívaolajat, végül öntsd a salátád tetejére. A csípős szósz nagyon jól kiegészíti a mustárt, és ha egy kis fetát vagy kéksajtot is belekeversz, na az az igazi menyország!
A salátákhoz adott csípős szósz csak még finomabbá válik pár további összetevővel. A sült zöldségek és a quinoa ízének mindig jót tesz ez a plusz réteg, akárcsak a lazacnak és a csirkének. De ha csupán a hűtődben fonnyadozó salátát szeretnéd gyorsan elpusztítani, dobj egy kis csípős szószt az öntetedbe, és máris könnyebben megy majd!