Egy pár randizik egy kávézóban

Mi az a bézs zászló, és miért olyan népszerű az online társkeresésben?

Úgy tűnik, mintha minden második héten felütné a fejét egy új társkereső kifejezés vagy trend, amit meg kell tanulni.


Tudod-e, mi a legújabb, ami jelenleg bevette a TikTokot? A red flag és a green falg mellé megjelent a beige flag, azaz bézs zászló, vagyis az olyan tulajdonságok egy partnerben (vagy potenciális partnerben), amelyek sem nem jók, sem nem rosszak, de arra késztetnek, hogy kétszer is megnézd őket. Devyn Simone, a Tinder párkapcsolati szakértője a PureWow-nak elmondta, miben különböznek a bézs zászlók a piros vagy zöld zászlóktól, és hogy miért vannak egyáltalán divatban.

​Mik a bézs színű zászlók (és miben különböznek a piros és zöld zászlóktól)?

Valószínűleg ismered a piros és zöld zászlókat, vagy a kapcsolatokat megszakító és lezáró jelek fogalmát. (Piros zászlós jel lehet, ha valaki durván viselkedik a pincérekkel egy étteremben, míg zöld zászlós jel, ha valaki nyugodtan beszél az érzéseiről). Simone szerint

a bézs zászlók olyan vonások vagy szokások, amelyeket elnézel a partnerednek.

Azt mondja, a kifejezés olyan furcsa szokásokat ír le, amelyek nem feltétlenül okoznak problémát, de nem is éppen olyanok, amelyeket egy romantikus partnerben keresünk. Nem jók és nem rosszak, csak vannak − és potenciálisan érdekesek. Kezdve az olyan semmiségekkel, mint amikor valaki minden alkalommal, amikor áthalad egy autósbüfén, egy kicsit lehalkítja a hangját (és ezt tagadja), egészen addig, hogy egy a párod annyira nem szereti a csendet vacsora közben, hogy rákeres a Google-ban a „párkapcsolati kérdésekre" vagy a „párkapcsolati kvízre", és a legvéletlenszerűbb, mégis intim kérdéseket teszi fel neked egy emberekkel teli szobában, mintha a saját világotokban lennétek.

Miért lettek ilyen népszerűek a bézs zászlók?

egy p\u00e1r randizik

Fotó: Shutterstock

Simone szerint a TikTok-on népszerű bézs zászlók trendje a közösségi médiaplatform ick trendjéhez kapcsolódik. Az „ick" akkor fordul elő, amikor zsigeri ellenérzéssel reagálsz valamire, amit az illető, akivel randizol, tesz. Olyan, mint egy hirtelen jövő elutasítás.

Arra vonatkozóan, hogy ezek a trendek miért terjednek, azt mondja:

Ezek a trendek azért fejlődnek tovább, mert átélhetőek, könnyedek, és az emberek így együtt érezhetik magukat, és úgy érezhetik, hogy online kapcsolatban állnak egymással. Mindannyian meg akarjuk osztani a gondolatainkat és a véleményünket, és van egy olyan vágy a fiatal szinglik részéről, hogy nyíltan beszéljenek a randizási szokásokról és elvárásokról, hogy ne vesszen kárba az idő.

Megjegyzi, hogy az olyan trendek, mint a bézs zászlók megosztása azért olyan népszerűek, mert ezekhez mindenki azonosulni tud velük, hiszen mindenkinek megvannak a maga furcsaságai. Azt is látja, hogy egyre többen osztják meg saját bézs zászlóikat a Tinder-profiljukban, ami egy

szórakoztató, könnyed módja annak, hogy beszélgetést kezdeményezzenek a potenciális partnerekkel, és a többi felhasználónak betekintést ad abba, hogy milyen személyiség vagy te.

Szóval hajrá, kezdd el normalizálni az összes furcsa kis dolgot, amit téged saját magaddá tesz!

Nyitókép: Shutterstock