Telefonján szerelmes üzenetet olvasó nő

5 szakértői tipp a biztonsághoz, ha először találkozol valakivel társkeresőről

Az első randi és az arra való felkészülés tele van csupa izgalommal – az olyan dolgok, mint annak kitalálása, hogy mit vegyünk fel az első randin, és mit írjunk a randi után, szinte teljesen felemészthetik az agyunkat a találkozót megelőző és követő hetekben. Ezek mellett azonban a legfontosabb, az a biztonságos társkeresés. Cikkünkben egy párkapcsolati szakértő legfontosabb tippjeit mutatjuk meg a biztonságos online randizáshoz.

1. Óvatosan a személyes adatokkal

Összejöttünk valakivel, aki nagyon tetszik nekünk. Abban a vidám, flörtölős fázisban vagyunk, amikor részleteket osztunk meg arról, hogy kik vagyunk, mivel foglalkozunk, és mik az álmaink a jövőnkkel kapcsolatban.

Vigyázzunk azonban, hogy ne osszunk meg túl sokat, javasolja Verity Hogan párkapcsolati szakértő.

„Ha online vagy személyesen randizol, légy óvatos bárkivel, aki úgy tűnik, hogy már a korai szakaszban sok személyes adatot kérdez tőled. Ne ossz meg olyan részleteket, mint a címed, a születési dátumod vagy a pénzügyi adataid”

– tanácsolja.

Ez talán kézenfekvőnek hangzik, de tényleg fontos mind a személyazonosságunk, mind az integritásunk védelme szempontjából.

„Ha a másik sok ilyen típusú kérdést tesz fel, tudasd vele, hogy nem szívesen osztod meg ezeket az információkat. Emellett mindenképpen jelentsd őket, ha bármilyen gyanúd van a valódi indítékaikkal kapcsolatban.”

2. Nyilvános helyen szervezzük az első találkozót

Gondoskodjunk arról, hogy nyilvános helyen találkozzunk a párunkkal, például egy kávézóban, étteremben vagy bárban.

„Még ha azt állítják is, hogy ők készítik a város legjobb tésztáját, soha ne találkozz valakivel először az otthonában, és ne hívd meg a tiédbe. Ehelyett szervezz találkozót olyan helyen, ahol nagy a forgalom és nyilvános, például egy étteremben vagy kávézóban, ahol jól érzed magadat”

– tanácsolja Hogan.

Ez biztosítja, hogy jól ráérezzünk a másik személyiségére, miközben a személyzet egyik tagjának is jelezhetjük, ha úgy érezzük, valami nincs rendben.

3. Tudjon róla egy családtagunk, barátunk, hogy hova megyünk

Alapvető fontosságú, hogy elmondjuk a barátaiknak vagy családtagjaiknak, hová tervezzük a randevút, ami egy másik egyszerű módja a biztonságnak. Az olyan dolgok, mint például a Whatsapp élő helymeghatározás bekapcsolása vagy annak biztosítása, hogy az emberek megtaláljanak a "Find My Friends"-ben, elég egyszerűvé teszik ezt.

Mindenképpen mondd el egy barátodnak vagy családtagodnak, hogy kivel találkozol, valamint azt, hogy mikor és hol állapodtatok meg. Ne felejts el bejelentkezni a barátoddal a randi alatt, vagy ha ez megnyugtatna, megkérheted, hogy egy adott időpontban hívjon fel, hogy bejelentkezzen

– javasolja Hogan.

4. Ne félj elmenni

Ez nagyon fontos, és itt kulcsfontosságú, hogy bízzunk a megérzéseinkben. Ne érezzük szükségét, hogy udvariasak legyünk abban a pillanatban, ha idegesít a másik, menjünk el. Utána bármikor írhatunk egy sms-t, és elmagyarázhatjuk, hogy miért mentünk el.

„Ha a randid kellemetlen helyzetbe hoz, menj el. Nem számít, hogy csak leültél vele, vagy egy háromfogásos vacsorát élveztél vele – ha olyasmit tesz vagy mond, amitől kellemetlenül érzed magad, menj el. Ne feledd, hogy végső soron ez a személy egy idegen, és elsősorban magát kell megvédenie”

– javasolja Hogan.

5. Oda-visszautazás egyedül

A fenti pontok szerint ügyeljünk arra, hogy a tartózkodási helyünk titokban maradjon, még a randi végén is. A biztonság érdekében a legjobb, ha saját magunk tervezzük meg az oda- és visszautat.

„Ha a párom felajánlja, hogy értem jön otthon, mindig visszautasítom. Miért? Mert a saját útvonalam megtervezése a randevúmra és vissza azt jelenti, hogy mindig teljesen az én kezemben marad az irányítás. Ez azt is jelenti, hogy nem függök attól, hogy valaki más diktálja, meddig tart a randi, ha korán kell elmenekülnöm”

– tanácsolja Hogan.