Hidrolizált kollagén vagy kollagén peptidek fehérje tápanyag

Biztos, hogy te is kidobod, pedig az egyik legjobb természetes kollagén

Ma már számos kollagénes és hialuronsavas szépségápolási termékkel találkozni, de van egy élelmiszer, amelyben természetes módon is megtalálható a bőrünket fiatalon tartó, két hatóanyag.A kollagén és a hialuronsav a tojásfehérjében és a tojáshéj membránjában szintén megtalálhatóak természetes formában, glükozamin, kondroitin, cink, valamint A-, B-, D- és E-vitamin kíséretében, olvasható a Retikül cikkében.

A tojáshéjmembrán emellett ízületi és kötőszöveti problémákra is hatásos, mivel gyors regenerációt eredményez és jelentősen lerövidíti a sérülések gyógyulását, minimalizálva a hegesedést.

Továbbá a bőrön lévő foltokra és ráncokra eltüntetésében is hatásos, a tojásfehérje pedig 100%-osan felszívódik és hasznosul.

Szuper pakolás is készíthető belőle: főzés közben törjünk fel néhány tojást, de ne dobjuk ki a héjukat, hanem azonnal tegyük a hűtőbe. A membrán a tojáshéj és a fehérje között elhelyezkedő kis hártya, amit rövid időn belül, még nedves állapotában érdemes felhasználni. Vegyük ki a hűtőből a héjakat, és óvatosan húzzuk le róluk a vékony hártyát, amit úgy használhatunk, mint egy fátyolmaszkot.

Fontos, hogy a pakolás felvitele előtt allergiatesztet végezzünk a felső karunkon. Ha egy napig nem tapasztalunk semmilyen reakciót, akkor nyugodtan felkenhetjük a bőrünkre.

Tisztítsuk meg alaposan az arcunkat, és előtte akár gőzöléssel és arcradírozással felpuhíthatjuk a bőrt, hogy minél több hatóanyagot tudjon magába szívni.

Nyitókép: Shutterstock